Lucruri din casa ta care îți încarcă inutil factura de electricitate

factura la electricitate

factura la electricitate

Probabil că te-ai confruntat de multe ori cu situația în care, deși erai absolut sigură că ai economisit energie electrică, factura la electricitate a depășit suma la care tu te așteptai. Cu această problemă se confruntă majoritatea persoanelor, fără să știe că există câteva lucruri în casă care încarcă în mod inutil factura la curent.

În lumea în care trăim, economisirea de energie este un ideal pe care ar trebui să îl punem în practică. Există totuși situații în care, chiar dacă încercăm să facem economie, ajungem în momentul în care pare că eforturile noastre sunt inutile. Suma prea mare de la finalul facturii de curent are acum o explicație. Specialiștii spun că există lucruri în casa noastră care consumă energie electrică chiar și atunci când sunt oprite.

1. Aparatura cu LED

Fie că e vorba despre un televizor, fie că ai un monitor  cu led, acestea consumă curent electric chiar și atunci când sunt oprite. Studiile arată că un televizor care este oprit consumă aproximativ 48.5 kw pe an.De preferat ar fi să scoți din priză aceste dispozitive atunci când pleci de acasă.

2.  Încărcătorul de la telefonul mobil

Obișnuiești să îți lași încărcătorul de la telefonul mobil în priză chiar și atunci când telefonul nu este la încărcat? Nu mai face acest lucru dacă îți dorești o factură mai mică la curent. Stând în priză, încărcătorul va consuma 1 kw. Dacă este conectat la telefonul mobil, dar acesta este încărcat complet, încărcătorul va consuma 4,5 kw, în timp ce atunci când îți încarcă telefonul, acesta va consuma 8 kw.

3.  Reciver-ul Tv

Faptul că acest aparat este în stand-by, nu înseamnă că este oprit. Astfel de aparate pe care le primim de fiecare dată când ne abonăm la un operator de cablu, consumă același procent de energie fie că sunt oprite, fie că sunt puse în funcțiune.

4. Sistemele audio

Dacă ai în locuință un sistem audio, ar trebui să știi că și el este un mare consumator de energie, chiar dacă nu este folosit. Aparatura de acest tip consumă aproxiamtiv 24,5 kw atunci când este oprită.

5.Imprimanta

 

Probabil că o folosești foarte rar, dar ea se afla în majoritatea timpului în priză. Chiar dacă nu ai pus-o în funcțiune, imprimanta consumă anual 15 kw. Dacă nu ai nevoie de ea, ar fi bine să o scoți din priză.

6.  Telefonul fix

Chiar dacă îl folosești foarte rar, ținând cont de faptul că trăim în era telefoanelor smart,  telefonul fix încă se află la loc de cinste în casa ta. Acesta îți poate încărca facuta de electricitate cu 7kw pe an.

7. Cuptorul cu microunde

Cuptoarele cu microunde inteligente au un display care afișează data și ora. Vei râmâne surprinsă, dar cuptorul cu microunde consumă mai multă energie afișând acest display, decât atunci când încălzește mâncarea.

Chiar dacă aceste valori par mici, adunate pot încărca în mod considerabil factura la energie electrică. O soluție pentru a rezolva această problemă este să te asiguri că aparatura pe care nu o folosești nu este conectată la nicio sursă de curent.

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Traieste ecologic. Fii eco!

Alege „verde' – mai curat, mai sanatos

Cum să-ţi fereşti casa de energii negative!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse