6 trucuri care te scapă de teama de a vorbi în public

vorbitul in public

vorbitul in public

Vorbitul în public este o activitate destul de strsantă care necesită foarte multă stăpânire de sine. Atunci când lucrează într-un mediu destinat mai mult bărbaților, femeile se află mereu în situația de a nu se simți tocmai confortabil atunci când trebuie să susțină un discus. În încercarea de a câștiga respectul colegilor de birou, femeile aleg ținute sobre și coafuri serioase, dar în realitate nu felul în care arată este important pentru ca modul în care sunt percepute să se schimbe.

Indiferent de ce poartă, femeile trebuie să fie sigure pe ele și să emane naturalețe. Lăsând de-o parte stilul vestimentar, există câteva trucuri prin care reprezentantele sexului frumos pot să iasă în evidență și să câștige admirația celor din jur. De cele mai multe ori, limbajul trupului joacă un rol foarte important în viața noastră și spune multe despre noi, potrivit dailymail.co.uk. Postura, felul în care mergi sau vorbești sunt detalii mici, dar care fac diferența de fiecare dată.  Iată câteva trucuri numai bune de pus în aplicare atunci când te pregătești să vorbești în public:

1. Adoptă o poziție care să te avantajeze

Atunci când trebuie să mergi la un eveniment important sau la o întâlnire de afaceri, încearcă să adopți o poziție care să îți ofere spațiul de care ai nevoie, atât cât este posibil. Făcând acest lucru, te vei convinge că ai o putere mare de convingere și vei fi mult mai încrezătoare în propriile tale forțe.

2.  Exersează tot timpul

Chiar dacă nu urmează să vorbești în public sau să participi la o ședință importantă, ar fi bine să îți exersezi ori de câte ori ai ocazia experiența susținerii unui discurs. Fie că faci acest lucru privindu-te în oglinda din baie, fie atunci când ești în lift, acest exercițiu te va ajuta să îți controlezi emoțiile și să ai o prestație mult mai bună.

3. Nu întârzia niciodată

Persoanele care întârzie sunt catalogate ca fiind neserioase. Dacă vrei să faci o impresie bună, ar fi bine să ajungi întotdeauna mai devreme decât ceilalți. Astfel, atunci când vei avea de susținut un discurs, vei fi mult mai relaxată pentru că vei fi obișnuită cu spațiul în care urmează să te desfășori.

4. Stai dreaptă

Chiar dacă te simți pregătită atunci când urmează să ai o întâlnire importantă, lucrurile se pot schimba atunci când ajungi la fața locului. Pentru a face o impresie bună, adoptă o poziție fermă, ține spatele drept  și concentrează-te ca lucrurile să iasă perfect.

5.  Folosește-te de elementele de decor

Se spune că elementele de decor se folosesc atunci când vine vorba despre un act artistic. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Atunci când ai de susținut un discurs, îți poți controla foarte ușor mișcările mâinilor folosindu-te de obiectele de decor. Dacă stai în picioare, te poți sprijini de spătarul unui scaun sau de marginea unei mese. Dacă stai jos, sprijină-ți coatele pe birou. Pentru a nu-ți mișca mâinile într-un mod haotic, te poți juca cu telecomanda videoproiectorului și astfel îți vei controla mult mai ușor emoțiile.

6.  Evită “poziția pinguinilor”

Oricât ar fi de drăguți, pinguinii nu trebuie să fie sursa ta de inspirație atunci când te prezinți în fața unei audiențe. Stând cu mâinile pe lângă corp vei da impresia că nu ești sigură pe tine și că nu te simți confortabil.  Încearcă să ai o poziție relaxată și vei reuși cu siguranță să câștigi respectul celor din jur.

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Mersul pe cărbuni încinşi vă scapă de temeri!

Nu impuneți copiilor voștri un anumit tip de gândire! Nu trebuie să le stați în cale

Curs „Abilitati de vorbire in public'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro