Traieste ecologic. Fii eco!

ecoCifrele sunt categorice: in fiecare an, in atmos­­fera sunt emise, in medie, 25 miliarde tone de dioxid de carbon. Ceea ce inseamna aproximativ 800 tone pe secunda!

Nici nu este de mirare ca balanta fragila a climei mondiale a inceput sa se deterioreze constant. Recifurile de corali se albesc din cauza cresterii temperaturii apelor, speciile de flora si fauna dispar, ghetarii se topesc, ursii polari sunt amenintati din cauza topirii ghetarilor si reducerii resurselor de hrana.

Anotimpurile se schimba: iernile sunt mai scurte, iar verile lungi si secetoase, cu din ce in ce mai multe fenomenene meteorologice catastrofale.

Sigur ca ai putea spune: cu ce ma afecteaza pe mine albirea recifurilor sau topirea calotei? Merg cu masina la serviciu, am apa calda la robinet, iar, daca e prea cald ori prea frig, folosesc aparatul de climatizare. Putini se gandesc ca, pentru a functiona la nivel optim, toate acestea – aerul conditionat, centrala termica, automobilul – contribuie la schimbarile distrugatoare pe care le preconizeaza specialistii pentru urmatorii ani.

Traieste ecologic!
Contrar parerilor multora, educatia de mediu si ecologia nu inseamna doar stiintele naturii. Ea influenteaza multe alte domenii, de la economie la istorie sau la sociologie si arta.

Nu este nevoie sa fugi la tara, sa arunci televizorul pe fereastra, sa te reintorci la rochiile tesute manual, in casa, si la spalatul cu maiul, pe malul raului.

Ca sa traiesti „ecologic“, ai nevoie doar de putin interes. Ai nevoie sa fii convinsa ca faci un lucru necesar pentru tine si pentru cei din jur. Este suficient sa te preocupe beneficiile pe care le poti aduce sanatatii tale si a familiei tale, sa iti schimbi ceva din stilul de viata, fie si in „joaca“, „de proba“, ori pur si simplu pentru ca iti spui ca in ziua de astazi o persoana ecologista este incontestabil una speciala si extrem de interesanta. Si atunci „joaca“ ta ar putea deveni ceva serios si important. Poate un pas catre propriul viitor.

Pentru o viata eco, sunt lucruri care pot fi facute.
La orice problema avem si solutii. Concrete si nu prea dificil de aplicat, la care poate recurge oricare dintre voi, acasa sau la serviciu. Si atunci ce este complicat? Ce spun experientele, fie ele pozitive, fie negative? Ce inseamna aceasta alegere pentru fiecare dintre noi? E cumva prea dificil, e imposibil? Poate sa sune tentant sau e doar monoton? Ce face o femeie si nu poate face un barbat, iar daca nimeni nu pare a dori sa aleaga o atitudine „ecolo“ care-i cea mai buna politica? Cea a pasilor marunti sau a ofensivei directe? Patru femei care gandesc „eco“ ne propun cateva din ideile lor.

ARATA CA-TI PASA!
Nu conteaza daca alegi sa fii „eco” pentru ca tii la sanatatea ta si a celor dragi, ca vrei sa dai bine in ochii celorlalti sau ca este un stil la moda. Atata timp cat iti permiti luxul de a renunta, macar o zi pe saptamana, la masina, consumi apa si energie electrica doar cat si cand este cazul, faci ceva pentru binele planetei.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii