Legătura neștiută dintre culoarea ochilor și diverse probleme de sănătate

Legătura dintre culoarea ochilor și diverse probleme de sănătate

Ochii pot spune foarte multe despre o persoană, iar mai nou, cercetătorii au descoperit că există o legătură între culoarea acestora și diverse probleme de sănătate.

Culoarea ochilor este adesea considerată doar un indice al frumuseții, însă specialiștii sunt de părere că aceasta ar putea să ne ofere detalii prețioase despre starea de sănătate. Mai exact, în fucție de culoarea pe care o au ochii noștri suntem predispuși să dezvoltăm diverse afecțiuni, potrivit independent.co.uk.

Ce probleme de sănătate poți avea dacă ai ochii verzi sau albaștri

Ochii verzi sau albaștri fac parte din categoria ochilor deschiși la culoare. Astfel, persoanele care au irisul colorat în aceste nuanțe au tendința să fie mult mai sensibile la lumină și pot dezvolta diverse forme de cancer. Motivul este acela că ochii deschiși la culoare au o cantitate mică de pigment care să lupte împotriva razelor UV. În această situație, se poate dezvolta melanomul ocular, o formă foarte rară de cancer. Persoanele care au ochii albaștri sau verzi trebuie să se protejeze de razele soarelui prin folosirea ochelarilor de soare.  Mai mult, aceste persoane au de obicei și o nuanță deschisă a pielii, lucru care crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

Ce probleme de sănătate poți avea dacă ai ochii căprui

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Louisville, persoanele cu ochii căprui au timpi de reacție mai buni atunci când vine vorba de activitățile sportive, în comparație cu persoanele care au ochii deschiși la culoare. Persoanele cu ochii căprui se pot confrunta pe parcursul vieții cu probleme hepatice, digestive sau reumatice.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că ar trebui monitorizate orice fel de schimbări ce apar la nivelul ochilor. În cazul în care zona albă din jurul ochilor se colorează în galben sau roșu, pupilele se mișcă cu dificultate, iar inelul cornean devine alb, persoanele ar trebui să se prezinte la medicul oftalmolog pentru un cosult de specialitate.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Cum te machiezi dacă ai ochii albaștri

De ce apar cearcănele și pungile de sub ochi. Află cele mai bune remedii

Măncămirea ochilor poate fi semnul unei conjunctivite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate