Cum te machiezi dacă ai ochii albaștri

Cum te machiezi daca ai ochi albastri

Cum te machiezi daca ai ochi albastri

Ochii albaștri sunt speciali. Senzuali, hipnotizanți, sexy… Iată de ce majoritatea femeilor investesc sume din ce în ce mai mari pe ultimele apariții din sfera lentilelor de contact colorate. Albastrul este, evident, culoarea cea mai căutată. Și totuși, dacă te-ai născut cu ei, știi cum să-i pui în valoare?

Machiajul ochilor albaștri

Anul acesta nu se mai poartă stilul de machiaj care a făcut furori ani în șir printre purtătoarele de ochi albaștri: smokey-eye. Acel look dramatic teatral a fost înlocuit cu unul mai liniștit și mai aproape de lumea basmelor decât a poveștilor cu vampiri.

Această nouă imagine feciorelnică pune accentul în primul rând pe trăsăturile naturale ale feței, pe conturul pomeților, arcuirea sprâncenelor și pe forma armonioasă a buzelor.

Cea mai comună greșeală pe care o fac posesoarele de ochi albaștri este că folosesc în fardul pleoapelor diferite nuanțe de… albastru.

Specialiștii spun că această greșeală anulează frumusețea naturală a ochilor. Pentru că albastru trebuie pus în valoare cu nuanțe calde de brun-roșcat, arămiu cu irizații aurii, nuanțe de lila sau anumite griuri. Același sfat trebuie să-l urmeze și posesoarele ochilor verzi.

Din fericire, pentru că moda machiajului pregnant a fost detronată, acum punem mare preț pe arcuirea genelor și pe nuanțele de piersică ale fardului.

Mare atenție la creionul kohl negru cu care majoritatea își conturează ochii! Acest obicei al ochilor puternic conturați cu negru îmbătrânește și înnăsprește foarte mult trăsăturile.

ochi albastri

Dacă decizi să aplici un machiaj cât mai natural la ochi, poți încerca să zăbovești mai mult asupra nuanței rujului. Dacă folosești arămiu la fardul de pleoape, rujul trebuie să fie din aceeași paletă cromatică.

Fondul de ten trebuie să fie în strânsă concordanță cu nuanța tenului, nici mai deschis nici mai închis. Nu uita de subtonurile pielii tale, care pot fi spre roz sau spre galben. Pentru a obține această informație consultă un make-up artist care-ți va spune cu exactitate ce produse trebuie să folosești.

Florentina Mușat

foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete