Lecții de sex de la mama

Mama este întotdeauna sfetnicul tău de taină, dar ai lua de la ea lecții despre sex? Mama știe cel mai bine! Chiar așa?!

mama stie cel mai bine

E clar că mama ta a avut parte de sex la viața ei (cu puțin noroc, poate încă mai are). Și probabil că are o listă de ponturi mai lungă decât lista săptămânală de cumpărături. Așa că nu se știe niciodată de unde sare iepurele. Poate dacă ai lăsa jena la o parte, ți-ar putea fi de folos ca în atâtea alte
împrejurări. Într-un moment în care era  foarte bine dispusă, mai în glumă, mai în serios ți-a spus că relațiile intime sunt sarea și piperul unei căsnicii.

Mama e mama și atât?

O asemenea afirmație făcută de propria ta mamă te-a bulversat puțin, nu-i așa? Nu că ai fi pus la îndoială adevărul ei, dar în toată copilăria ta numai la asta nu te-ai gândit când ai admirat felul în care se înțeleg părinții tăi. Respectul dintre ei, sprijinul pe care și-l acordă necondiționat, dăruirea cu  care v-au crescut – acestea au fost valorile care ți s-au gravat  în suflet.

Nu te-ai gândit o clipă că îngăduința mamei față de păhărelul băut de tata înainte de masă, ori cadouașul cochet și neașteptat pe care tata îl scotea din buzunarul ascuns pentru mama veneau după o noapte reușită. Copiii, pur și simplu, nu gândesc așa. Pentru că, în mintea copiilor, părinții nu există prin și pentru ei înșiși, ci sunt doar părinți și atât; singurul lor rost pe lume în ochii copiilor este să aibă grijă de ei, de copii.

Firesc, până la o vârstă. Dar acum, că ai ajuns la rândul tău adult și părinte, poți să privești  lucrurile și din alt unghi.

Mama e și ea femeie

Bunele maniere de acum câteva zeci de ani interziceau discuțiile deschise despre sex. Nu erau atâtea cărți, nu erau  atâția experți și nici măcar partenerii nu discutau despre asta. Era o taină care se petreceadupă căderea întunericului,  cu lumina stinsă. Te gândești că, în asemenea condiții de totală discreție, nici experiențele de gen nu puteau fi prea interesante și diverse.

Ca sa nu mai spunem că majoritatea mamelor noastre și-aconsumat viața sexuală în plină politică pronatalistă, când mijloacele de contracepție erau interzise și de aici o serie întreagă de temeri, tabuuri și uneori chiar grave probleme medicale. Oricum, nu poți să știi ce se petrecea în taina nopții.

Sigur, nici nu vrei să-ți imaginezi – sunt părinții tăi! Regulile moralei poate că erau mult diferite de cele din ziua de azi. Dar  regulile trupului și ale emoțiilor nu s-au schimbat aproape deloc. Ca să-ți fie mai ușor, ia-o altfel. Mama avea și ea câteva prietene apropiate cu care vorbea câte-n luna și-n stele. Poate vorbea și asemenea lucruri când nu erau nici bărbații, nici copiii prin preajmă. Așa ar fi putut aduna experiența unei generații întregi.

Nu-i cere confesiuni. Întreabă!

Normal că n-o să-i ceri să-ți destăinuiască intimități din viața ei și a tatălui tău. Acesta  este punctul în care ar puteasă intervina blocajul. Dar ai putea pune întrebări impersonale  gen „Ce părere ai despre…? sau „Ce crezi că înseamnă…?. Știi că mama are o soluție pentru orice, una atât de simplă încât e genială!

Autor: Mihaela Serea

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex