Românii se tratează pentru multe afecţiuni (ex: de răceală) încă folosind leacurile băbeşti. Ai scăpat de răceală folosind leacurile băbeşti? Dă-ne şi nouă pontul tău.
Mulţi locuitori ai ţării noastre apelează la leacurile băbeşti pentru că le e frică să meargă la medic sau nu au bani. De asemenea sunt multe persoane care nu iau medicamente, din cauza periculoaselor efecte adverse. Prin urmare, ne-am gândit să vă punem la dispoziţie câteva sfaturi pentru a combate răceala.
Citeşte şi 8 moduri de a evita raceala
Sfat: Adăugaţi mierea când ceaiul este călduţ, deoarece dacă este fierbinte îşi pierde proprietăţile.
Iată cum faci ceai de lamaie pentru a ameliora simptomele răcelii.
Sfat: Pentru a-l prepara, luaţi cîteva bucăţele de coajă de nucă, adăugaţi două căni de apă peste ele şi lăsaţi să fiarbă maximum 5 minute.
Atenţie: Ceaiul nu se bea fierbinte şi nici nu se îndulceşte.
Sfat: Contra laringitei, luaţi 2-3 frunze de varză albă. Înmuiaţi-le în apă clocotită sau le puteţi unge cu puţin ulei. Puneţi-le apoi în jurul gâtului, acoperindu-le cu un prosop. Lăsaţi-le acolo câteva ore
Sfat: Luaţi vreo 2-3 felii de cartofi cruzi şi aplicaţi-le uşor pe frunte. Legaţi apoi capul cu o eşarfă.
Sfat: Luaţi un cartof crud, apoi daţi-l pe răzătoare. Stoarceţi conţinutul, iar din sucul rezultat beţi câte un sfert de pahar de trei ori pe zi. Acest suc este bun şi pentru cei care suferă de ulcer.
Sfat: Încercaţi să păstraţi în gură câteva cuişoare, până ajung să se topească
Sfat: Luaţi o ceapă mai măricică, tăiaţi-o în două bucăţi, aşezaţi-o într-un vas şi puneţi-o lângă pat. Se spune că ceapa absoarbe toţi microbii din cameră.
Sfat: Pentru a vă scădea febra, luaţi o pereche de şosete şi îmbibaţi-le în oţet sau alcool medicinal. Păstraţi-le în picioare timp de 20 de minute şi la fiecare jumătate de oră se reluaţi procedeul, până când temperatura începe ajungă la normal.
Sfat: puteţi să tăiaţi o bucăţică de ghimbir şi pur şi simplu să o mestecaţi. Aveţi grijă că este foarte iute. Dacă vă este greu, puneţi în ceai de tei cu zeamă de lămâie.
Medicii recomandă ca în sezonul rece să consumaţi cît mai multe alimente bogate în vitamina C, menite să prevină răceala.
Vitamina C
Aceştia ne spun ca în această perioadă când a dat frigul să consumăm cât mai multă vitamina C, atât de necesară sistemului imunitar, din fructe, cum ar fi din citrice (lămâi, portocale, kiwi). Foarte bogate în vitamina C sunt şi următoarele:
Mierea de albine cunoscută pentru multiplele ei calităţi, având şi în cazul acesta un aport deosebit în lupta cu răceala.
Utilizare: turnaţi 1 linguriţă pe cerul gurii şi aşteptaţi să se topească uşor.
Varza
Dacă suferiţi de laringită puteţi folosi foile de varză bandajând gâtul, acest aliment fiind cunoscut datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii.
Alte ajutoare de nădejde în lupta cu răceala mai sunt: varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, acestea accelerând eliminarea toxinelor din organism, protejându-ne astfel ţesuturile de frig.
Nucile
Iată că şi nucile sunt bune contra răcelii, mai exact, ceaiul din coji de nucă. Acest ceai este adjuvant în calmarea tusei.
Cartofi
Şi cartoful este o sursă bună de vitamina C (acid ascorbic).
Cartoful este bogat în provitamina A, vitamina K , având acţiune antihemoragică şi antianemică.
Citeşte şi Cele mai bune remedii pentru răceală şi gripă