Laura Mușuroaea, frumoasa vloggeriță și uriașul universului digital

Micuţă, delicată şi perfect îmbrăcată, arată ca un top-model stilat și este unul dintre cei mai apreciați vloggeri din România. În lumea online, influencer-ul Laura Mușuroaea este admirată de o mulțime de fani pe care îi inspiră, care îi urmează sfaturile și cumpără lucrurile recomandate de ea, iar în viața reală e o mamă dedicată ce crede în puterea și magia universului feminin. Râde des, frumos și are o mulțime de prieteni fiindcă este un om cu adevărat minunat.
Ultima inițiativă a Laurei este aceea de testa și prezenta produsele gigantului Samsung, spunând poveștile adevărate ale celui mai faimos brand mondial și ale oamenilor de succes din spatele lui.

alm-116cSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Laura Mușuroaea, cum ai început aventura aceasta în lumea vlogging-ului? Vizualul îți pune mai bine în valoare creativitatea?
Totul a început în clasa a 12-a, oarecum dintr-o joacă. Căutam pe Youtube cum să mă vopsesc blondă acasă și am descoperit comunitatea de beauty din afară. M-a fascinat atât de tare, încât, am avut curajul să filmez primul meu clip. De mică am avut o atracție către domeniile artistice și creative, am făcut pictură 8 ani, am făcut pian și cred că ceea ce fac acum mă ajută să exprim ceea ce simt, aventura mea și experiențele mele într-un mod diferit.

Rămâi doar la fashion și beauty sau abordezi și altceva?
Inițial, călătoria mea a început pe zona de beauty. Făceam tutoriale de machiaj, testam produse, prezentam noutățile, produsele mele preferate etc. Dar odată cu trecerea timpului și cu faptul că și eu, ca femeie m-am schimbat, automat și subiectele pe care le abordez în online s-au schimbat. Acum consider că sunt într-o călătorie nouă în care mă redescopăr, și astfel am început să vorbesc și despre dezvoltare personală, subiecte mai controversate cum ar fi depresia, relațiile toxice, feminitatea, sau cum ajungi să ai o viață echilibrată, așa cum ți-o dorești tu.

Descrie-te în cinci cuvinte…
Dacă ar fi să mă descriu în 5 cuvinte cred că aș spune despre mine că sunt ambițioasă, puternică, iubitoare, visătoare și foarte sensibilă. Știu că poate unele adjective sunt opuse, dar acest lucru l-am tot învățat în ultimii ani, că pentru a fi, de exemplu, puternic, nu înseamnă că nu mai poți fi sensibil și vulnerabil. Și cel mai frumos lucru este să accepți aceste lucruri la tine.

Care sunt primele lucruri la care te uiți atunci când cunoști o persoană, pentru a-ți face o părere despre ea?
Încerc foarte mult să las oamenii să îmi arate ei cine sunt, să îi descopăr ușor, fără să judec. Cu toții mai judecăm, dar încerc pe cât posibil să scap de acest obicei. Cred că oamenii trebuie acceptați așa cum sunt. De la orice om putem învăța ceva, iar atâta timp cât acțiunile lor, sau felul lor de a fi nu ne influențează viața în vreun fel, nu avem de ce să îi judecăm. Fiecare este liber să fie cum își dorește.

Ce îți trebuie ca să te apuci de vlogging? Pe lângă o doză neobișnuită de curaj…
Un telefon cu o cameră. Este așa de ușor să creezi conținut astăzi datorită tehnologiei! Avem telefoane performante în buzunar, cu ajutorul cărora putem să facem cele mai inedite filmări și poze. Și eu, chiar dacă dispun de aparatură performantă, îmi creez majoritatea conținutului cu telefonul meu Samsung. Îmi place că pot să surprind mereu cele mai frumoase momente și să exprim foarte ușor și rapid experiențele respective.

Ce ți se pare cel mai greu la a fi vlogger?
Probabil că ritmul alert în care se întâmplă tot. În acest domeniu cam trebuie să fii conectat 24 din 24. Îți trebuie un anumit tip de energie și pasiune pentru acest domeniu. De asemenea, cred că a rămâne sincer cu tine, a nu te lăsa pierdut în dorința de a fi pe placul tuturor poate fi uneori o provocare. Suntem bombardați constant de păreri, de strategii', de cum ar trebui să ne expunem în online pentru a avea cifre mai mari, iar acest lucru te poate păcăli. Este important să rămâi autentic, să fii sincer cu tine și să nu te lași pierdut în ce își doresc ceilalți de la tine, ci să te exprimi în continuare și să fii cine îți dorești tu să fii. Ca în viață 🙂

Ai un proiect cu Samsung, spune-ne mai multe despre el, te rugăm!
Povestea mea cu Samsung a început acum 4 ani, când am plecat într-o vacanță organizată de mine în Thailanda și mi-am dorit să documentez totul cu un telefon. Cei de la Samsung au fost foarte deschiși și mi-au oferit un telefon pentru a face acest experiment. De atunci, am rămas fidelă Samsung, majoritatea conținutului meu este realizat cu telefonul, editez pe tabletă, am ajuns să fiu și ambasador Team Galaxy și împărtășesc mereu oamenilor cât de frumos se pot integra tehnologia și produsele Samsung în viața de zi cu zi.

Ce produse Samsung folosești? Ce îți place cel mai mult la ele?
Cel mai mult, evident, folosesc telefonul, Samsung S22 Ultra care îmi este de mare ajutor. Cu el filmez vloguri, fac poze și conținut pentru toate platformele din online. Al doilea cel mai folosit produs este tableta Galaxy Tab S8 Ultra, care reușește să înlocuiască cu succes un laptop. O folosesc la editat video-uri, redactat documente etc.

Ești parte din echipa de ambasadori Samsung, Team Galaxy. Ne poți spune ce presupune mai exact?
Team Galaxy este sincer, ca o familie. Suntem creatori de conținut din toate domeniile posibile, învățăm unii de la alții, împărtășim experiențele noastre cu produsele Samsung. Pe lângă toate acestea, fiind în Team Galaxy, cei de la Samsung ne oferă workshop-uri prin care noi putem crește ca și creatori de conținut.

Ce feedback primești la acest proiect? Sunt interesați urmăritorii tăi?
Mă bucur tare mult când primesc întrebări

despre produsele Samsung atât în online, cât și offline. În general, oamenii mă întreabă cum se comportă telefonul, cum este camera, cum pot și ei să creeze conținut cu telefonul, cum să editeze pe telefon sau tabletă etc.

Cum faci trecerea de la femininul domeniu beauty la masculinul domeniu „tehnicist'?
Păi cred că tehnologia nu este doar pentru bărbați și mai ales în online, în acest domeniu, am simțit că lipsește o voce feminină, care să cunoască limbajul femeilor și să vorbească această limbă' când vine vorba de tehnologie. În plus, mereu am iubit partea tehnică și am fost atrasă de ea, am fost atrasă de gadget-uri, de laptop-uri, mașini etc. Așa că pentru mine, este încă o parte din mine, pe care reușesc să o exprim în online.

Ce părere ai despre produsele Samsung pe care le testezi pentru public?
Le folosesc zilnic. Sunt produse care mă ajută să fac ceea ce fac în fiecare zi. Cu telefonul filmez mereu, fac poze, editez pe el rapid, scriu facturi, trimit email-uri. Tableta este ajutorul meu în proiectele mai serioase', ore în șir de editat sau proiecte foarte mari și desigur, ajutorul meu când am nevoie de un laptop, pentru că pentru mine, îl inlocuiește cu succes. Iar ceasul și căștile sunt cele pe care le folosesc cel mai des pe zona de sănătate și sport, îmi monitorizez somnul, antrenamentele etc.

Ce este L Creative Lab? Se aud doar lucruri bune despre el. Este un vis, o încercare…?
L Creative Lab s-a născut din dorința mea de a mă exprima și mai mult. Pentru că îmi place să produc', să fac poze, să filmez, să editez și să reușesc să exprim vizual, am simțit că nu pot să produc atât de mult cât mi-aș dori doar pe nișa mea, așa că mi-am dorit și am simțit să ajut și alți oameni sau alte brand-uri să se exprime cu ajutorul meu. Astfel, mă ocup de producție foto-video pentru cine își dorește acest lucru. Și am avut parte de câteva proiecte absolut superbe prin intermediul L Creative Lab.

Ai adoptat un stil de viață minimalist. Cum reușește o mămică singură să facă asta?
Știu că oamenii când aud cuvântul minimalist' se gândesc la 2 furculițe și 2 perechi de blugi :)). Realitatea este că minimalismul înseamnă să deții doar ceea ce îți este de folos și ceea ce îți aduce plăcere, pentru a-ți crește calitatea vieții. Pentru mine, minimalismul înseamnă să reușesc să duc o viață ancorată în prezent, conștientă, cât mai sustenabilă. Și îmi doresc să îl cresc și pe Matti în acest spirit. Să învețe să identifice ce îi este util și benefic în viață și să se înconjoare doar de acele lucruri, să nu strângă' lucruri doar de dragul de a le avea și de a se integra în societate. Cred că minimalismul este un exercițiu foarte bun să învățăm ceea ce contează cu adevarăt în viață.

Și pentru că veni vorba despre maternitate, ce a schimbat băiețelul tău în viața ta? Ești o mămică superprotectoare, nonconformistă, cerebrală…?
Doamne dar câte a schimbat! În primul rând m-a schimbat pe mine. M-a învățat răbdarea, iubirea necondiționată, m-a învățat să mă bucur de lucruri mici și momentele din prezent. M-a ambiționat să mă dezvolt ca om, să îmi doresc să fiu mai bună și mai echilibrată. Ca stil' de mămică, aș spune că sunt o iubitoare. Cel mai mult îmi doresc să se simtă iubit. Nu sunt superprotectoare, cred că trebuie să descopere lumea singur, să aibă experiențe variate și să învețe din ele, dar îi sunt și îi voi fi alături mereu să îi întind o mână atunci când are nevoie.

Cum arată în ochii unei vloggerițe renumite, o femeie frumoasă?
O femeie frumoasă zâmbește. Este fericită, împlinită, se bucură de ceea ce are și de momentul în care este în viața ei. O femeie frumoasă se simte bine cu ea, cu fizicul ei, îl îngrijește și îl iubește așa cum este, chiar dacă uneori simte nevoia să schimbe ceva. E liberă să facă!

Este importantă frumusețea interioară pentru o femeie? Cum se păstrează aceasta?
Din punctul meu de vedere, este cea mai importantă. Frumusețea chiar vine din interior. Este important și exteriorul, să îl îngrijim, să îl respectăm și să avem grijă de el, dar sufletul și interiorul sunt esențiale. Atragem oamenii potriviți prin felul în care ne purtăm cu cei din jur, prin bunătatea pe care o exprimăm, prin echilibrul pe care reușim să îl construim în jurul nostru. Și echilibrul vine în primul rând din interior.

Cu ce provocări profesionale ne mai surprinzi?
Hahaha, am multe planuri. De exemplu, în acest moment urmez un curs de designer de interior, fiind o pasiune veche pentru mine. Mereu mi-a plăcut să schimb prin casă aspectul prin mici decorațiuni, să meșteresc, să bricolez. Și am zis să îmi iau inima în dinți și să fac acest curs, care cu siguranță mă va ajuta să mă exprim și mai bine.

E dificil să fii mamă singură. Asta este drama din spatele vieții tale perfecte? Cine te sprijină și te ajută?
Are provocările ei… Niciodată nu mi-a fost frică de partea logistică', știam și am simțit mereu că mă pot descurca fără probleme să îl cresc singură pe Matti, deși nu este cazul, pentru că Alex este un tată foarte implicat în viața lui. Provocarea cred că vine pe partea emoțională, personală. Dacă înainte alegeai un nou partener doar pentru tine, acum alegi și omul cu care copilul tău va crește în casă. Omul de la care va învăța, de la care va imita comportamente, idei, principii. Trebuie să fie un om care în primul rând să fie capabil să ofere iubire unui copil care nu este al lui și în același timp să respecte tatăl copilului. Nu este un lucru ușor de făcut, dar nu imposibil.

Care sunt temerile tale?
Cea mai mare frică a mea este teama de abandon și de a nu fi suficientă. Acestea sunt fricile pe care le car după mine de ani de zile, care mi-au dat bătăi de cap, dar la care lucrez ușor, ușor în fiecare zi. Am acceptat că e ok să am aceste frici, că nu este nimic în neregulă cu mine și mai ales că pot fi iubită, chiar și cu ele.

De unde îți iei informația de ultimă oră?
Direct din online, acolo îmi petrec cel mai mult timpul și de acolo îmi și iau informațiile. Uneori încerc să mai citesc articole, dar și pe acelea, le văd prima dată tot la o persoană pe care o urmăresc și de la care știu că pot să îmi iau informații corecte. Este foarte important să urmărim acei oameni în online care ne dau informații corecte, cu care suntem pe aceeași lungime de undă și care ne fac să ne simțim bine cu noi.

Te-a schimbat succesul? Ce este pentru tine pe primul loc: faima sau fanii?
Nu, nu cred că m-a schimbat succesul. Oricum, succesul este ceva relativ și arată diferit pentru fiecare om în parte. Pentru mine pe primul loc este să știu că ceea ce am transmis, a ajutat pe cineva și a fost de folos. Aceasta este cea mai mare satisfacție pe care o am în ceea ce fac.

Spune-mi un loc unde visezi să mergi împreună cu fiul tău, dar nu ai avut ocazia.
Îmi doresc foarte mult să plec cu el într-o aventură cu mașina, să ne plimbăm prin țară sau poate chiar în afara țării, doar noi doi, să ne oprim unde ne face cu ochiul, să explorăm împreună și să ne adunăm amintiri cu adevărat speciale împreună.

Care este cel mai amuzant moment din viața ta?
Am multe momente amuzante, dar cel mai recent este probabil de acum un an, când urcam pe Via Ferrata în Harghita cu cei de la Visit Harghita. În spatele meu pe traseu era un domn care avea o geacă roșie de la Salvamont Harghita, eu deducând automat că lucrează acolo. Iar pe traseu l-am pus să mă ajute, să îmi țină piciorul, eu simțindu-mă foarte în siguranță că el este de la Salvamont. Ajungând sus, domnul îmi mărturisește că are frică de înălțimi. Mi s-a părut un lucru foarte bizar și l-am întrebat cum de s-a angajat la Salvamont dacă are frică de înălțimi. Ei bine, domnul nu era angajat la Salvamont, era vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. Am râs copios atunci și recunosc, am tendința de a mă pune oarecum în situații de genul ăsta…

Carmen Harra: De când eram mică mi-am văzut viitorul, prin comunicarea cu spiritul lui Octavian Goga'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje