Laptele de măgăriță, cel mai apropiat de laptele matern?

Laptele de măgăriță, alături de laptele de capră, sunt considerate a fi opțiuni mult mai potrivite pentru copii, datorită benefiilor crescute pe care acestea le oferă, comparativ cu laptele de vacă.

Însă, bineînțeles, nu doar copiii pot beneficia de calitățile laptelui de măgăriță, ci și adulții. Acesta conține vitaminele A, B-uri, C, D, E, este mai puțin gras decât laptele de vacă și, în plus, conține și acizi grași Omega 3 și Omega 6, care ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău'. De asemenea, laptele de măgăriță are un conținut ridicat de calciu, ceea ce îl face o opțiune alimentară perfectă pentru copii.

Însă asta nu e tot. Se pare că acest lapte nu conține bacterii și că poate fi consumat nepasteurizat, adică în stare crudă, ceea ce înseamnă că proprietățile sale nutritive rămân intacte.

Un singur aspect pare să fie în defavoarea acestui lapte. Este vorba despre prețul ridicat, de circa 100 lei/litru, acest lucru fiind justificat atât prin faptul că numărul mult mai scăzut de animale care să producă acest lapte, în plus și perioada de producere a laptelui este redusă, din cauza perioadelor lungi de gestație.

Laptele de măgăriță – istoric

Laptele de măgăriță a fost folosit încă din Antichitate, pe de o parte în scopuri cosmetice, pe de alta, ca hrană pentru copiii foarte mici.

Se pare că Hipocrate, considerat a fi „părintele medicinei', a fost primul care a scris despre virtuțile acestui tip de lapte, benefic, spunea el, în tratarea mai multor probleme de sănătate: otrăviri, boli infecționează, vindecarea rănilor sau probleme ale ficatului.

Eficient pentru copiii cu alergii

Studiile arată că laptele de măgăriță pasteurizat este considerat un lapte hipoalergenic, fiind tolerat de circa 90% dintre copiii de vârstă mică ce prezintă alergii alimentare: la ou sau la proteinele din lapte, arată informațiile prezentate pe www.wikipedia.org. În plus, ajută la reglarea florei intestinale, precum și la calmarea tusei.

Citește și: Beneficiile consumului de lapte

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate