La ce lucruri să te uiţi când îţi cumperi casă!

Cumpărarea unui apartament este o decizie importantă pentru că este o investiţie pe termen mediu şi lung.

Iar dacă achiziţia mai are la bază şi un credit, cu atât mai mult este bine să îţi clarifici toate aspectele legate de imobil înainte de a spune ,,Da,,.

Iată la ce lucruri este bine să te uiţi atunci când mergi să vezi un apartament:

În cazul în care mergi cu un agent imobiliar, asigură-te, de la început, că nu ai de plătit un comision pentru vizionare şi cumpărare.

Sunt agenţii imobiliare care percep un comision de 3%, dar şi altele care nu percep comision de la cumpărător, doar îl pun să semneze un contract de exclusivitate pentru vizionare.

Înainte de a păşi în apartamenul care ţi-a fost prezentat de vânzător, uită-te cum arată blocul în exterior, dar şi casa scării.

Intrarea în bloc spune foarte multe lucruri despre locatari şi despre cât de mult o să-ţi facă plăcere să locuieşti în imobilul respectiv.

De asemenea, ia seama la eventualele mirosuri neplăcute ce ar putea proveni de la subsol, sau de la ghenă.

Este important să ai vecini civilizaţi, cu statut social similar cu al tău şi cu bun-simţ.

Dacă imobilul nu este nou, verifică pereţii să nu fie umezi, dacă funcţionează instalaţia de apă din bucătărie şi baie.

Uită-te la anul de construcţie al imobilului. Dacă este un imobil mai vechi, verifică dacă se înscrie pe lista blocurilor cu risc seismic afişată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Chiar dacă preţul este unul mai mic, nu cumpăra un aparament într-un bloc construit după 1977, pentru că ţara noastră se află într-o zonă activă seismic.

Nu te lăsa sedus de preţul apartamentelor de la ultimul etaj, care sunt mai ieftine, dar care îţi pot aduce neplăceri din cauza terasei, a căldurii sau a ploii.

Vederea stradală îţi poate oferi un spectacol diferit în fiecare zi, dar are şi dezavantajele ei: praful şi zgomotul din zonă te-ar putea scoate din minţi.

Poziţionarea apartamentului în imobilul respectiv joacă un rol important. O locuinţă orientată spre nord va fi mai întunecoasă şi mai rece, în timp ce una cu deschidere spre sud va fi mai luminoasă şi mai călduroasă.

Iar dacă soarele îţi va veni dimineaţa la geam vei putea începe ziua cu zâmbetul pe buze.

Priveşte cu atenţie calitatea finisajelor: parchet, izolaţie, termopane, cum a fost montată faianţa. Este de preferat ca blocul să fie din cărămidă şi nu din BCA pentru că oferă un grad mai mare de termoizolare.

Când ai găsit ceva care îţi place, mai mergi o dată în zona respectivă, fără agent.

Dacă drumul până acolo ţi se pare uşor de parcurs şi toate aspectele legate de zonă şi casă par în regulă, mergi la agenţie pentru a face un precontract.

Precontractul trebuie făcut la acelaşi notar la care se face actul de vânzare-cumpărare, pentru a nu plăti de două ori.

Pentru a rezerva un apartament, nu plăti mai mult de 500 de euro şi totodată asigură-te că în contract sunt trecute toate condiţiile de care vei beneficia.

De asemenea, trebuie specificat că, dacă banca nu va evalua imobilul la suma cerută, banii ţi se vor da înapoi fără alte penalităţi.

Sperăm ca aceste informaţii să îţi fie de folos, pentru a face alegerea perfectă în ceea ce priveşte locuinţa!

Vezi şi Bogdan Ciocoveanu – Omul care redresează companiile şi schimbă vieţi! (Video)

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni