Irina Rimes: „Acum învăț să spun NU și să-mi trăiesc viața personală, în primul rând”

Irina Rimes, femeia-copil cu voce dumnezeiască, artist complex cu valențe nebănuite, prietena tuturor femeilor printr-o legătură invizibilă cu versurile cântecelor sale, protagonista unui documentar pe HBO Max și una dintre cele mai talentate prezențe scenice din generația ei…

 

06-Irina-Rimes-AcasaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Care a fost gândul cu care ai plecat de acasă să cucerești lumea, Irina?
Nu m-am gândit prea mult, am luat tot și am plecat. Dacă te gândești prea mult, ajungi să nu iei nicio decizie.


Care e locul tainic unde stă pitită copilăria ta?
În curte la ai mei, la țară. Acolo am făcut toate prostiile din lume, nebuniile copilăriei. Am fost destul de independenți când eram mici și de aceea am avut o copilărie extraordinară.


 Ce te-a înfrânt până acum? Ce te-a înflorit?
Nu cred că m-a înfrânt vreodată ceva atât de tare încât să nu mă pot ridica, ori n-a fost destul de puternic. M-a înflorit dorința de a demonstra că sunt puternică.
 
Unde își găsește Irina Rimes liniștea?
Acolo unde este iubită de către sinele său.
 
Ce te-a împins să mergi mai departe în momentele dificile?
Uneori ego-ul, alteori puterea feminină, alteori familia, echipa. Dar de cele mai multe ori, dorința de a fi peste.
 
Cum arată viața ta dincolo de…. toate astea: interviuri, microfon, muzică, versuri, concerte… Ce este dincolo?

Nimic interesant, lucruri obișnuite. Sau poate obișnuite pentru mine, pentru că m-am obișnuit eu cu ele. Încerc să stau cât mai mult timp cu familia. Încerc să-mi ofer timp pentru reîncărcarea bateriilor, dar nu merge de fiecare dată. Până nu demult, mă sacrificam până la ultima picătură de putere, până să-mi dau seama că nu merge așa. Acum învăț să spun NU și să-mi trăiesc viața personală, în primul rând. Citesc, mănânc, mă uit la chestii, învăț. Îmi place istoria, îmi place fizica. Îmi place filosofia. Fac exerciții la franceză. În curând o să mă apuc și de sport. Aș vrea să am mai mult timp pentru toate astea, momentan lupt pentru.

Simți nevoia când și când să te reinventezi? Să descoperi o altă fațetă a personalității tale?
Mereu. E o necesitate atunci când ai impresia că te-ai expus destul de mult și că la un moment dat n-o să mai fie nimic interesant despre tine. Și nu neapărat pentru alții, ci pentru tine însăți.
 
Ce etichetă te enervează cel mai tare? 
Că sunt superficială doar pentru că unora nu le place felul în care mă exprim sau li se pare prea mult ce vreau să transmit.
 
Pare că Dumnezeu a adunat în tine un ocean de sensibilitate și dragoste. Un cosmos, cum spui tu…. Primești pe măsura generozității tale?
Cred că da. Uneori nu și mă frustrează, alteori îmi aduc aminte că nu există unitate de măsură pentru așa ceva. Și că există posibilitatea să primesc fix cât dau, ori dacă vreau mai mult, trebuie să dau mai mult.
 
 Spune-mi o melodie care îți place dar care nu-ți aparține.
'Ne bucurăm în ciuda lor' sau 'Antiexemplu' de la Carlas Dreams.
 
Ce-ai vrea să știe lumea despre tine dar eziți să spui? 
Nimic, efectiv nimic. Dacă lumea mă cunoaște așa, înseamnă că asta transmit. Desigur, cu unele mici excepții, nu foarte relevante.
 
Documentarul de pe HBO Max unde ești protagonistă este despre regăsire. La răstimpuri, toți avem nevoie de întoarcerea în sine. Pentru tine, asta înseamnă ACASĂ?
Înainte, acasă era locul fizic unde mă întâlneam cu familia, crezând că familia mă va scăpa de orice problemă și mă va vindeca. Odată cu acest documentar, mi-am dat seama că acasă este locul și momentul în care tu te iubești pe tine pentru ceea ce ești, atunci când te accepți și îți accepți soarta.
 
Filmările pentru acest documentar creat de Mara Ciama, regizat de Barna Nemethi și produs de Global Records au fost asemeni unei călătorii inițiatice. Nu ți-a fost greu să te expui? 
Ba da, de la început mai mult și spre final mai puțin. Dar niciodată deloc. E vorba despre faptul că te expui sută la sută și ți-e teamă că oamenii te vor descoperi nu așa cum te știu și s-ar putea să nu fie neapărat mai bine.

 După această miniserie de 7 episoade există „riscul' să descoperim o altă Irina? Să te vedem cu alți ochi?
Nu știu, cred că trebuie să vă uitați și să vedeți.
 
Teoria spune ca cel mai atrăgător lucru la o femeie este vulnerabilitatea ei. Ai simțit asta în viață sau e doar așa, „vorbă să fie'? 
Încă o chestie relativă. Eu, ca femeie sunt vulnerabilă în anumite circumstanțe, dar sunt mai puternică decât mulți bărbați din jurul meu în alte circumstanțe. Trăim în secolul în care se dorește ca femeia să fie puternică, dar vulnerabilă în același timp, pentru a păstra feminitatea. Eu cred că a fost așa dintotdeauna, doar că trendurile au dictat ce e cool să fii și ce nu.
 
Spune-mi trei lucruri pe care le detești și trei de care ești îndrăgostită. 
Nu-mi plac: prefăcătoria, minciuna și neseriozitatea.
Îmi plac: umorul, sinceritatea și mințile deschise.
 
Dacă ti-aș s-ar cere să așezi în ordinea importanței: armonia vieții, dragostea, cariera, familia, viața publică, prietenii, cum ar arata lista' ta si de ce? 
N-aș putea să fac o listă. Această listă se poate schimba de la zi la zi, în funcție de priorități, în funcție de cum mă trezesc dimineață și ce am de făcut.
 
Ai un secret al echilibrului vietii tale? Exista tentații pe care le refuzi? Si cum gasesti armonia necesara în tot acest „vacarm' al vieții mondene? 
Cuvântul cheie este însăși echilibrul. Încerc să păstrez un echilibru între suferință și plăcere, dăruire și egoism, muncă și odihnă, personal și profesional, uneori îmi iese, alteori nu. Mai am de lucru…

Foto: PR

Citeste și:

Andreea Marin:„Cea mai importantă lecție de viață învățată până acum…'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje