Într-o țară europeană și creștină, există educatori și părinți care încă mai văd în copiii cu dizabilități pericole sociale

Oficial, în școli se predă Religia, iar neoficial, discriminarea și ura

  • Mă revoltă că educatori care spun 'mi-e scârbă de tine', 'ești un monstru' activează în școli în care Religia este materie de studiu obligatorie, pentru care s-a făcut îndelung lobby.
  • Că sunt colegi de cancelarie cu profesorii de religie care nu iau nicio atitudine, deși cunosc situația. Care nu îndrăznesc să spună în public că e imoral comportamentul acestor profesori.

În ce țară trăim? Într-una duplicitară, evident, cu dublu limbaj:

  • unul care susține creștinismul tolerant, iar celălalt care acceptă tratamentele discriminatorii;
  • unul care spune sus și tare că cea mai de preț comoară sunt copiii, altul care spune, mai în șoaptă, 'da, dar nu și copiii altora și în niciun caz cei anormali care ne fac de rușine'.

Despre Mădălina Turza

Faptul că este mama unei fetițe cu sindrom Down o ajută să știe exact care sunt nevoile unui copil cu dizabilități și cele ale părinților acestor copii.

A pus bazele Coaliției 'O singură voce pentru dizabilitate' și a reușit performanța de a construi o campanie puternică de advocacy, care a culminat cu finalizarea demersului de redactare a proiectului de lege privind protecția și promovarea drepturilor copiilor cu dizabilități.

Adică o viață mai bună pentru 80.000 de copii cu dizabilități și pentru părinții acestora, care doresc o schimbare de substanță în viața lor.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și Generaţia DE CE NU? Mădălina Turza

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie