Într-o țară europeană și creștină, există educatori și părinți care încă mai văd în copiii cu dizabilități pericole sociale

Copil cu dizabilitate

Într-o țară europeană, cum se pretinde România, se întâmplă des că mulți copii cu dizabilități sunt discriminați de profesori, colegi și părinții colectivului de elevi. Și că oamenii din jur nu iau atitudine, ba chiar consimt tacit la această realitate.

Speranța vine din partea societății civile și mă bucur să văd că femei din comunitatea laureatelor trofeului 'Femeia anului', evenimentul anual al revistei Avantaje, se implică în rezolvarea acestor situații greu de acceptat pentru o societate civilizată, profund creștină și, presupus, tolerantă.

Copiii cu dizabilităţi sunt discriminaţi în România

Copilul cu sindrom Down din Botoșani, copilul cu ADHD din Pitești.
Cine urmează în șirul umilinței?

  • Am citit cu stupoare articolul despre Andrei, copilul din Botoșani diagnosticat cu sindrom Down și umilit ani de zile în școala în care a fost nevoit să învețe. Umilit de colegi, de părinții acestora, de educatori. Fără ca nimeni să ia vreo măsură. Până când părinții copilului, exasperați, au venit în București să ceară ajutorul instituției în drept. Spre norocul lor, au ajuns la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, a cărui președintă este Mădălina Turza.
  • Ea însăși, mamă a unei fetițe cu sindrom Down, se luptă de ani de zile cu instituțile de învățământ care nu acceptă integrarea acestor copii, cu lacunele sistemului legislativ, dar mai ales cu mentalitatea retrogradă a oamenilor care încă mai văd în copiii cu dizabilități pericole sociale.

Citeşte şi Drepturile unui copil cu ADHD

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie