Interviurile Avantaje, MAGDA PĂLIMARIU: “Peste divorț și momentele grele am trecut după ce…”

Spune că „așa a fost să fie” despre cariera ei în televiziune, însă e clar că bifează toate calitățile unei bune prezentatoare TV. Magda Pălimariu este naturală, spontană și disciplinată. Lucrează în fiecare zi la a deveni un om mai bun și este împăcată cu „ceea ce este și are”.

Nu exclude, însă, beneficiile stabilirii unor obiective. „Altfel, cum să evoluăm?!” Află din rândurile de mai jos ce alt domeniu o pasionează în afara televiziunii, unde plănuiește să călătorească în lunile următoare și care crede ea că este secretul unei relații fericite!

Magda PalimariuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

 

În ciuda pandemiei, pentru ce ești recunoscătoare anului 2020?

Sunt recunoscătoare pentru timp. Ne-am oprit un pic din tumult și am avut timp să ne bucurăm de lucruri făcute pentru noi. Am luat așa o pauză de la agitație și m-am bucurat sincer să fiu eu cu mine, să citesc o carte bună, să mă uit la seriale și să mă bucur de diminețile târzii.

Dacă ai putea, ai schimba ceva din parcursul tău profesional?

Știi cum e, dacă ai putea să schimbi ceva, probabil nu ai mai fi unde ești astăzi, iar eu îmi iubesc meseria. Întotdeauna există loc de mai bine, cu siguranță, dar tot ceea ce am făcut m-a adus astăzi aici, iar asta mă împlinește.

Spuneai că, în perioada facultății, lucrai ca model. De ce nu ai continuat să lucrezi în modelling?

A fost un job care s-a consumat atunci, în timpul facultății. Eu am studiat Litere, apoi Jurnalism, iar oportunitatea de a lucra în media a venit mănușă. Cred că, pur și simplu, așa a fost să fie, ăsta era drumul meu și mă bucur că a fost așa.

Mai spuneai că, deși părinții te-au convins să te înscrii la Litere, tu îți doreai să studiezi Teatrul, regreți că nu ai făcut-o? Așa cum am spus și mai devreme, chiar cred că lucrurile se întâmplă cu un scop, probabil că aceștia au fost pașii pe care am fost nevoită să-i parcurg ca să ajung să prezint rubrica meteo la PRO TV.

Teatrul a fost pentru mine un vis pe care l-am îndeplinit. Am urmat cursurile unei școli private de actorie, și am făcut și ore de teatru cu doamna Rodica Mandache. Așa că nu este timpul pierdut. Televiziunea nu va trece pe planul doi, dar asta nu înseamnă că nu pot face, la un moment dat, ambele meserii. Nu se exclud una pe cealaltă.

Cum te-ai decis să lucrezi în televiziune?

Am terminat facultatea în Cluj, iar apoi am venit în București, unde am făcut primii pași în televiziune. În paralel, m-am înscris și la master, unde am studiat jurnalismul. După trei ani am avut bucuria de a intra în echipa PRO TV.

Îți mai amintești prima transmisie live? Ce ai simțit?

Emoții, evident. Fluturi în stomac, nod în gât, toate stările posibile. Îmi treceau tot felul de idei, amintiri, imagini prin minte. Dar, în final, au fost sentimente constructive.

Care crezi că sunt calitățile care te-au ajutat să ai succes în acest domeniu?

În primul rând, disciplina, seriozitatea, punctualitatea. Fără aceste lucruri nu prea ai cum să lucrezi în domeniu. Nu-ți permiți să fii dezorganizat.

Ce sfat ai pentru cei care își doresc o carieră în televiziune?

Să fie mereu documentați (trei surse, ca la carte), indiferent de domeniu, să știe mereu ce se întâmplă în jurul lor. Să aibă încredere în ei și curaj să-și susțină punctul de vedere – argumentat, firește.

Ai peste 100 de mii de urmăritori pe Instagram. Simți că ai o responsabilitate față de comunitatea ta în momentul în care publici un mesaj în online?

Așa este. Am o comunitate frumoasă pe Instagram și, evident, devine o responsabilitate. Dar nu în sensul dur al cuvântului, ci vreau să fiu aproape de oameni, să ne relaxăm împreună și, de ce nu, să râdem. Împărtășesc cu ei diferite momente, fie de la serviciu sau din viața personală și încerc să-i bine dispun cu unele videoclipuri amuzante.

Din ceea ce postezi pe rețelele sociale reiese că ești pasionată de modă, cum ți-ai descrie stilul în câteva cuvinte?

Stilul meu să știți că nu diferă foarte mult de ceea ce vedeți la televizor. Port tocuri și în viața de zi cu zi și nu mă veți vedea niciodată în flat shoes. Port adidași, dar doar când merg la alergat, la sală. Cumva, stilul meu este o combinație între elegant și smart casual.

Mărturiseai într-un interviu mai vechi că părinții ți-au insuflat să ai încredere în tine și demnitate, ce alte sfaturi ai primit de la ei?

În primul rând, să fiu om. Dacă se poate și bun. Lucrez în fiecare zi să devin un om mai bun.

Mai spuneai atunci și că tu și sora ta mai mică Oana aveați personalități foarte diferite în copilărie, și acum simți același lucru?

În esență, da, am rămas diferite, dar ne-am maturizat, iar impulsurile personalităților noastre s-au mai temperat, să zic așa. Cumva, odată cu timpul, intervine și o disciplină și reușim să ne „domolim” temperamentul. Chiar dacă suntem diferite, ne respectăm una alteia felul de a fi.

Anul acesta vei împlini 42 de ani, simți că ai realizat tot ceea ce ți-ai propus până la vârsta aceasta?

Simt că sunt bine. Sunt împăcată cu ceea ce am și cu ceea ce sunt, dar cum am mai spus, întotdeauna există loc de mai bine. Trebuie totuși să țintim către niște obiective. Altfel, cum să evoluăm?!

Onest vorbind, nu-ți arăți deloc vârsta! Am fost foarte surprinsă să o aflu. Cum te menții? Este genetic sau ești în general foarte atentă la alimentație?

Mulțumesc! Cred că puțin din toate, să zic așa. Evident că și-a pus amprenta și partea genetică, pentru că am constatat că femeile din familie s-au menținut frumos.
Așa că da, sigur, îi mulțumesc pentru asta mamei mele (zâmbește).

Am grijă și la alimentație, dar nu vă gândiți că nu-mi fac poftele sau nu mănânc ceva dulce atunci când vreau. Fac și pilates și, în esență, încerc să mențin un echilibru.

Care sunt regulile alimentare de la care nu te abați?

Cred că este foarte important să învățăm să gustăm din alimentele „interzise”.

Care sunt activitățile tale fizice preferate? De ce?

Fac pilates de câțiva ani buni și dansez. Mereu am fost pasionată de dans și am urmat și cursuri. E ca un hobby pentru mine. Merg în sala de dans și mă relaxez. Petrec timp de calitate pentru mine.

Ce părere ai despre intervențiile și operațiile estetice?

Personal, nu am apelat la chirurgia estetică, dar nu sunt împotrivă. Cred că dacă o operație estetică ajută pe cineva să se simtă mai bine în corpul lui sau îl scapă de anumite complexe, e absolut în regulă. Cred totuși că lucrurile trebuie întotdeauna făcute cu măsură și, bineînțeles, cu sfaturile medicilor.

Știm că ești pasionată de călătorii, care sunt cele mai frumoase locuri în care ai călătorit până acum?

După o perioadă în care nu am mai putut călători este foarte greu să-ți răspund la întrebarea asta. Acum cred că aș pleca oriunde, fără să mă gândesc dacă este un loc cu review bun.

Toate orașele au farmecul lor, fie că vorbim de Sibiu sau Cluj – locurile mele de suflet din țară, fie că vorbim de străzile din Roma. Pentru mine e o bucurie să descopăr culturi noi, dar și să mă întorc în orașe care au o poveste pentru mine.

Ce alte destinații ai în plan în viitor?

Sincer, îmi doresc să ajung în Viena, și, apoi, să merg câteva zile la ski. Sper să pot ajunge prin februarie, martie, dar să vedem ce se va întâmpla … Important este să fim în siguranță.

Spuneai în trecut că cele mai dificile momente din viața ta au fost divorțul și pierderea tatălui tău, ce te-a ajutat să le depășești?

Fiecare cumpănă pe care o avem în viață ne marchează. Pierderea unei personaje dragi nu poate fi asociată cu nimic altceva. Nu cred că poate fi depășită, ci … acceptată, cumva, la un moment dat.

Peste divorț și alte momente grele de genul acesta cred că putem trece cu adevărat abia după ce reușim să ne cunoaștem pe noi înșine. Atunci când realizăm că puterea vine din interiorul nostru, că la noi este cheia pentru a merge mai departe. Dar e nevoie de timp și de maturizare pentru asta.

Există cineva special în viața ta?

Nu mi-am expus niciodată viața personală și nu pentru că nu mi-o asum. Dar în situații de genul, dacă vorbesc despre un potențial partener, simt că-i încalc intimitatea. Pot spune că sunt foarte bine așa cum sunt în acest moment.

Din punctul tău de vedere, care este secretul unei relații fericite?

Suntem diferiți și este clar că nu funcționează pentru toți aceleași lucruri. Deși sună a clișeu, cred că e important ca, pe lângă iubire, partenerul să-ți fie și cel mai bun prieten.

Care sunt calitățile pe care le cauți într-un partener?

Cred că e important să fiu autentică lângă el și să ne completăm unul pe celălalt.

Cum faci față stresului?

Pilates, dans, pictură… încerc să fac lucruri care mă încarcă cu energie bună și mă scot din starea de neliniște.

Ce ți-ai dorit dintotdeauna să faci, dar ți-a fost frică să încerci?

Să sar cu parașuta.

Ce te inspiră?

Tinerii talentați, oamenii care fac bine, culturile din diferite colțuri ale lumii.

Ce te motivează?

Încrederea în mine.

Ai vreun obicei de care ți-ai dori să scapi?

Nu cred. Nu am vicii și am învățat să corectez ceea ce nu-mi plăcea, dar și să fiu indulgentă cu mine și să accept că sunt zile, de exemplu, când vreau să dorm mai mult.

Ce ar fi surprinși urmăritorii tăi să afle despre tine? Un talent ascuns, o pasiune descoperită recent, etc.

Hmm … am tot vorbit despre hobby-uri și pasiuni, nu sunt un secret. Pot să spun un talent pe care nu-l am, dacă vreți (râde): nu știu să gătesc. Adică mă opresc la un mic dejun și… salate.

Ce obiective ai în 2021?

Cred că o să țin asta pentru mine. Nu știu dacă e din superstiție, dar parcă nu vreau să vorbesc de planuri, obiective, visuri… Așa cum am spus și la început, încerc, zi de zi, să fiu un om mai bun – ăsta e obiectivul cel mai important.

Interviu realizat de Adelina Duinea

Foto: Pro TV

Citește și:

Interviurile Avantaje, ANDREEA RĂSUCEANU: „Bucureștiul e literatură, așteaptă doar să vină cineva și să-i transforme străzile și bulevardele în rânduri scrise”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje