Chiar este călcatul necesar pentru igienizarea hainelor?

Ai crede că este suficient să speli hainele la o temperatură mare și gata! Ai haine perfect curate, dezinfectate și igienizate. Și totuși, lucrurile nu stau chiar așa. În lipsa unui uscător de rufe și a expunerii prelungite la soare, călcatul rămâne cea mai sigură variantă.

Când ai făcut ultima oară o igienizare a mașinii tale de spălat? Adică să pui detergent, înălbitor și să o pornești la un program normal, fără rufe?
Atunci când folosim mașinile de spălat pentru a curăța hainele, omitem că acestea devin și un spațiu populat de bacterii și tot felul de germeni neprietenoși cu organismul uman  – și care provenit, bineînțeles, tot de la haine.

Călcatul, nu doar pentru cute

Tocmai din acest motiv, călcatul, de preferat, cu un fier de călcat cu aburi, nu trebuie folosit doar pentru netezirea cutelor. Un motiv extrem de important este și distrugerea bacteriilor despre care vorbeam mai devreme. Acest lucru este mai mult decât necesar în cazul lenjeriei intime.

O altă modalitate de igienizare a hainelor este cu ajutorul uscătorului de rufe, însă nu toate persoanele au spațiu suficient pentru acesta. Iar la o mașină de spălat cu uscător inclus, procesul în sine de spălare și uscare poate dura foarte mult.

Iar o a treia modalitate de distrugere a bacteriilor este expunerea hainelor la soare – însă nu putem face asta decât în lunile de vară și doar acolo unde spațiul ne permite.

Hainele nou-născuților trebuie călcate?

Specialiștii spun că da – în primul an este recomandat călcatul hainelor bebelușilor, pentru că epiderma lor este foarte sensibilă și reacționează în contact cu substanțele folosite la spălat. Folosește un detergent nu atât de parfumat (dacă observi reacții ale pielii celui mic, apelează la un detergent hipoalergenic) într-o cantitate mai mică. Acest lucru este valabil și pentru adulți – o cantitate mai mare de detergent nu face decât să încarce hainele, nu le curăță mai bine.

Foto: Shutterstock

Cum să calci hainele mai repede?

Știi să calci o cămașă rapid și eficient?

Cum prelungești durata de viață a hainelor tale?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii