Ce alegi dintre suc și smoothie?

În ultima vreme, clasicul suc de fructe proaspăt pregătit pare să fi fost detronat de mai noul și mult promovatul smoothie. Ce are acesta din urmă în plus și cu ce te poate convinge sucul să nu renunți atât de repede la el?

Cel mai bine este să consumi fructele întregi, însă dacă ar fi să alegi între cele două modalități de a le consuma – suc proaspăt (așadar, nu vorbim despre sucurile pasteurizate sau acidulate, ci despre cel pregătit cu câteva minute înainte de servire sau în aceeași zi în care îl vei consuma, cu condiția să fie păstrat în frigider) și smoothie, care este prima ta opțiune?

Principala diferență

Cea mai importantă diferență între cele două este cantitatea de fibre. În timp ce aparatele de stors fructele au un recipient special în care sunt  depozitate pielițele fructelor – acolo unde se găsește cea mai mare cantitate de fibre, în cazul smoothie-ului, fructele sunt pasate pur și simplu, păstrându-se absolut toate elementele, inclusiv pielița.

De ce sunt bune fibrele?

În cazul în care ai de-a face cu probleme de digestie – de exemplu, cu constipația -, fibrele au un rol important în rezolvarea acestora. Acestea au ca efect încetinirea tranzitului intestinal și, prin urmare, și reglarea fenomenelor digestive. În plus, în smoothie-uri poți adăuga și diferite tipuri de lapte – vegetal sau de origine animală, pentru un plus de substanțe benefice organismului.

Sucul, efecte rapide

Pe de altă parte, dacă vrei o sursă de energie care să te reactiveze imediat, apelează la suc. În funcție de vitaminele și mineralele pe care le conțin fructele cu care vrei să îți faci sucul, acesta funcționează ca o bombă. În lipsa fibrelor, substanțele sunt absorbite rapid de organism, oferindu-ți un boost de energie imediată. Ambele variante, alături de consumarea fructelor ca atare, sunt benefice, important este să alegi varianta care se potrivește propriilor nevoi.

Foto: Shutterstock

Vezi și:
Ce smoothie își pregătește Lili Sandu pentru a-și păstra silueta?

De ce să nu bei suc de portocale la prima oră?

O rețetă delicioasă de smoothie pentru cei mici

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii