Incredibil unde a ajuns tehnologia! O firmă de pompe funebre a inventat “pietrele de mormânt vii”

Tehnologia ne uimește în fiecare zi, iar multe dintre invențiile gândite de specialiști sunt considerate de mare ajutor în ușurarea sarcinilor de zi cu zi. De această dată, o firmă de pompe funebre este cea care a reușit să șocheze pe toată lumea inventând “pietrele de mormânt vii”. 

Ne-am obișnuit ca lucrurile cu adevărat importante să fie doar la un click distanță sau accesând diferite aplicații, motiv pentru care o firmă de pompe funebre s-a gândit să introducă tehnologia și în acest domeniu.

O firmă de pompe funebre a inventat “pietrele de mormânt vii”

Poate suna ciudat, dar este cât se poate de real. O firmă de pompe funebre a inventat “pietrele de mormânt vii”. Unele servicii de pompe funebre americane oferă acces la informaţii despre persoana înmormântată, prin simpla direcționare a telefonului mobil spre mormânt. Codurile QR (coduri de bare) au fost adoptate şi de aceste servicii. O firmă americană cu sediul la Seattle, a inclus tehnologia în oferta de “pietre de mormânt vii”.

Ce înseamnă acest lucru? Când vin la mormântul rudelor, prietenilor sau cunoscuţilor, oamenii pot afla informaţii doar îndreptând telefonul mobil spre codul QR încorporat în monumentul funerar. Sunt redirecţionaţi spre un site web dedicat, care se accesează de pe telefonul mobil. Ajung astfel la biografia defunctului, la fotografii şi chiar la filmuleţe pe care familia le-a pus la dispoziţie. Acolo se află şi ultimele dorinţe ale defunctului.

”Unii vin la noi din timpul vieţii şi-mi spun: Vreau ca viaţa mea să fie povestită aşa cum o văd eu.”, declara Jon Reece, directorul firmei de pompe funebre.

Aceasta firmă oferă serviciul gratuit celor care cumpără monumentele de la ei şi propune adăugarea dispozitivului pe pietrele existente, contra sumei de 65 de dolari. Oferta mai poate cuprinde şi o hologramă a defunctului, proiectată cu ajutorul telefoanelor mobile ale vizitatorilor, datorită unei tehnologii moderne. Oricât de înspăimântător ar putea fi, chiar s-au găsit amatori de astfel de… senzații.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tornadele din România au fost mit, au ajuns realitate

Iubitorii de câini trebuie să știe asta! Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

Acum îl ștergi, acum se pune. Cum scapi definitiv de praf?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse