Acum îl ștergi, acum se pune. Cum scapi definitiv de praf?

Din nefericire, nu există o rezolvare definitivă a problemelei prafului, mai ales dacă locuiești într-o zonă unde se construiește mult, unde e trafic intens sau dacă geamurile și ușile nu se închid perfect. Dar există câteva soluții pentru a-l șterge mai rar.

Acum îl ștergi, acum se depune iar. De câte ori nu te-ai trezit spunând acest lucru, exasperată de praful de care nu mai reușești să scapi. Iar dacă în casă există persoane care suferă de astm sau au anumite alergii, problema este cu atât mai apăsătoare. Deși nu se poate elimina complet (vei vedea imediat de ce), ai la îndemână câteva trucuri care să te ajute să te mai relaxezi puțin la acest capitol.

Schimbă lenjeria mai des

Pe lenjerie se depune foarte mult praf, având în vedere că praful înseamnă și celulele moarte de la suprafața pielii noastre. Iar dacă mai ai și animale, cu atât mai mult crește cantitatea de praf. Scutură plapuma, cearceaful, pernele și pilota în fiecare dimineață și schimbă lenjeria o dată pe săptămână sau cel mult la două săptămâni.

Eliberează spațiul

Asta înseamnă că dacă obișnuiești să ții pe jos multe jucării, cutii, teancuri de reviste, cărți, în jurul tuturor acestora se va aduna praf. Mult praf. Cel mai bine este să le depozitezi în cutii de carton sau plastic (pentru a vedea conținutul lor) cu capac, astfel încât cantitatea de praf să se diminueze.

De sus în jos

Șterge întotdeauna praful de sus în jos , astfel încât să fii sigură că ai șters absolut tot praful.

Fără covoare

Nu poți renunța la ele? Ți se pare că oferă o atmosferă mai primitoare, mai călduroasă casei? Atunci asumă-ți și faptul că va trebui să le aspiri zilnic sau o dată la două zile, dacă vrei să ai și covoare și să scapi și de praf.

Vezi și:

Cel mai simplu truc de a curăța mobila perfect

Ce faci dacă ai alergie la părul de animale?

Cum te protejezi în propria locuință dacă ești alergic

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse