Încă o comoară pierdută de România! Fracezii se bucură acum de cercetările profesoarei Ana Aslan

Încă o comoară pierdută de România! Fracezii se bucură acum de cercetările profesoarei Ana Aslan

Ana Aslan a fost o celebră profesoară care a făcut cercetări importante pentru produsele cosmetice românești. Ea a creat unul dintre cele mai cunoscute branduri de produse cosmetice de la noi. Din păcate, însă, institutul care îi poartă numele a îmbătrânit iremediabil. Acum de rezultatele cercetărilor ei se bucură francezii. 

Pe vremuri, Institutul de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan era celebru în toată lumea, astăzi, este însă pe moarte.

„Am deschis un nou drum. Înainte de asta, oamenii credeau că nu se poate face nimic pentru a combate îmbătrânirea. Acum, nimeni nu mai îndrăzneşte să spună asta', spunea Ana Aslan, conform realitatea.net.

Institutul de Geriatrie şi Gerontologie este distrus de la o zi la alta de subfinanţare, dar și de conflictele interne. Cu toate acestea, Ana Aslan a rămas şi acum în amintirea celor care au lucrat cu ea pentru ca Institutul să devină unul de renume mondial.

„Profesoara Ana Aslan a fost o personalitate care impunea. Această personalitate a devenit chiar un mit. Două brevete a avut profesoara: crema de mâini Gerovital H3 şi loţiunea de păr. Loţiunea de păr n-a avut mare succes', a declarat Stelu Petricu, medic dermatolog, pentru sursa citată.

Ana Aslan a obținut un brevet pentru un brand celebru de la produse cosmetice de la noi. Din păcate, însă, acesta nu mai aparține de ani buni țării noastre.

„Este doar o amintire. Este fabricat, inventat la noi, dar în momentul de faţă este produs de Sanofi Aventis, de francezi', a explicat și Silvi Ifrim, director interimar al Institutului Ana Aslan.

În vremurile bune, tratamentul cu acest produs celebru aducea României un profit de peste 17 milioane de dolari pe an. De la şefi de stat, la personalităţi precum Salvador Dali, generalul Franco sau Claudia Cardinale, toţi știau că în România se crease medicamentul minune.

„Niciun medic nu a fost atât de solicitat de capete încoronate. Am cunoscut-o pe Indira Gandhi, Claudia Cardinale, pe regele Arabiei Saudite, generalul Franco', a spus Theodora Bărbulescu-Poli, vicepreşedinte al Fundaţiei “Ana Aslan”.

Istoria Institutul de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan

Institutul de Geriatrie a fost înfiinţat în anul 1952, în locul unui azil de bătrâni. Clinica este situată vizavi de Aeroportul Otopeni și are zeci de camere spaţioase, în care au fost găzduiţi străini. Ana Aslan a locuit și ea aici. Avea un apartament de peste 100 de metri pătraţi unde oferea şi consultaţii.

În zilele noastre nu s-a mai putut vorbi despre niciun străin. Camerele sunt ocupate în totalitate de români, contra unor sume ce variază între 25 şi 60 de lei, în funcţie de confort. Acestă clădire impozantă a reprezentat un punct important de atracție pentru rechinii imobiliari.

„Există presiunea celor din imobiliare care se uită cu nişte ochi avizi încă de pe vremea când eram eu director acolo. La un moment dat au fost luate vreo 7, 8 ha în mod samavolnic printr-un act din acesta care miroase a corupţie,' a spus Constantin Bălăceanu Stolnici, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Gerontologie şi Geriatrie.

Chiar și şefii din Sănătate cunosc informații despr aceste interese imobiliare.

„Au fost lucruri pe care le investigăm. Ana Aslan deţine terenuri care poate că, la un moment dat, au fost interesante şi, cu siguranţă, există oarece interese acolo', a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Cele trei clădiri din Capitală, care alcătuiesc Institutul Ana Aslan, ar trebui renovate şi dotate cu mobilier modern, pentru a-și recăpăta farmecul de altă dată.

„Vulnerabilităţi care ţin de management, pe de o parte, şi, pe de altă parte, de practici profund incorecte. Am în vedere, pe de o parte, bunul simţ şi, pe de altă parte, lucruri care frizează zone penale', a mai spus Voiculescu.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Românul Eugen Chirovici a scris un roman în engleză care face senzație în peste 20 țări

Maria Tănase, o voce de aur și o prezență răpitoare! Cine au fost bărbații care i-au marcat viața

Actorul Marius Manole participă la o competiție de dans care va fi televizată din primăvară

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber