Românul Eugen Chirovici a scris un roman în engleză care face senzație în peste 20 țări

Românul Eugen Chirovici a scris un roman în engleză care face senzație în peste 20 țări

Eugen Chirovici este un scriitor român, dar locuiește în Marea Britanie de trei ani, iar cu această ocazie s-a apucat să scrie în limba engleză. El a publicat carte The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor), care se bucură de un real succes în afara granițelor țării noastre. Romanul său a devenit un fenomen global și este cerut și în țări mici precum Islanda.

Cine este Eugen Chirovici

În prezent, Cartea Oglinzilor a fost publicată în peste 20 de țări. Chirovici a fost jurnalist, consilier la Banca Națională, sfătuitor pe probleme economice pentru Adrian Năstase și mare mason, dar declară că toată viața și-a dorit să fie scriitor, conform evz.ro.

Românul a fost și el surprins de succes pe care l-a avut cartea sa, The Book of Mirrors, și nu se aștepta deloc ca oamenii să aibă o asemenea reacție în fața oamenilor.

„Eu nu sunt sigur că mi-am dat seama ce se întâmplă. Este foarte copleșitor și neașteptat,' a declarat Eugen Chirovici, pentru theguardian.com.

În cadrul unui interviu acordat pentru evz.ro, scriitorul a vorbit cu sinceritate despre felul în care îi vin ideile, dar și despre modul în care își scrie cărțile.

„Nu cred că o zi din viața unui scriitor e neapărat mai interesantă decât o zi din viața unui medic, ziarist sau inginer. Scriu mai ales dimineața, iar dupăamiaza revăd fragmentul scris în ziua aceea. Ca scriitor, ești cel mai adesea singur, în fața computerului, înconjurat de lumea pe care ai născocit-o sau care te-a născocit pe tine. Restul înseamnă doar relații publice. Chiar am citit recent o chestie despre scris, nu mai știu cine a spus-o: „A scrie cărți e simplu, e ca și cum ai merge pe bicicletă. Doar că bicicleta e în flăcări, tu ești în flăcări, totul în jurul tău e în flăcări și te afli în iad,' a spus Eugen Chirovici.

Cartea Oglinzilor s-a lansat în România în luna ianuarie a acestui an.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Când va avea loc premiera fimului Fifty Shades Darker în România

Regina blestemată, al patrulea volum al colecției de capă și spadă, semnată Michel Zevaco. Recomandată de ziarul Libertatea

Premiile OSCAR 2017. Iată lista completă a nominalizărilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte