Iată cum se îngrijesc florile în vază

De multe ori pesemne că și tu te-ai întrebat de ce la florărie toate florile sunt proaspete iar odată ajunsă cu ele acasă, acestea îşi pierd prospeţimea şi, cel mai adesea, nu mai reuşeşti să le readuci la viaţă! Exact la fel și noi! Iată cum se îngrijesc florile în vază:

Îngrijirea florilor are secretele ei, care, descoperite la timp, pot face minuni.  Doar că secretele trebuie să le afli tu cumva, pentru că de la cei care le vând nu vei scoate nimic, niciodată. Cum nici de la bucătari nu te vei pricopsi cu „acea' informație care face ca preparatul lui să fie memorabil. Grija faţă de florile tăiate trebuie să înceapă înainte de a ajunge cu ele la destinaţie.

Cu atât mai mult dacă urmează să le oferi cuiva, peste câteva ore… După ce ai plecat cu ele de la florărie, este indicat să le stropeşti sau să le înveleşti în hârtie umedă. Când ai ajuns cu ele acasă, despachetează-le din ambalaj și îndepărtează inclusiv firul de rafie sau panglicile cu care au fost legate. Poate chiar sugrumate…

Florile cu tulpina lemnoasă se țin mai întâi în apă caldă și apoi se transferă în vază. Unul dintre motivele pentru care florile se ofilesc repede îl reprezintă contactul tulpinei proaspăt taiate cu aerul. Așa că, înainte de a le pune rapid în vaza cu apă, scurtează tulpina cufundată fiind în apă (tăietura se va efectua de preferință în unghi de 45 de grade, pentru a obține o suprafață mai mare de contact).

Vaza în care pui florile trebuie să fie spălată foarte bine cu apă caldă și detergent, pentru a elimina praful și bacteriile. Schimbă apa zilnic, iar în cazul trandafirilor de două ori pe zi, la 12 ore. Apa plată este mai bună decât cea de la robinet, care conține clor. Pentru o rezistență mai mare a florilor tăiate în vază, adaugă în apă fie o monedă de cupru, fie câteva picături de votcă și o linguriță de zahăr alb.

Nu uita să le pulverizezi zilnic cu apă proaspătă.

Vezi și 7 flori care pot trăi în vază câteva săptămâni și cum să le îngrijești corect

Foto: Shutterstock

Citește și:

A murit Grumpy Cat, cea mai cunoscută pisică de pe Internet

Cum arată femeia care nu își poate găsi un iubit pentru că e prea frumoasă?

Rochia cu buline purtată de Kate Middleton s-a vândut de pe un site în două ore

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse