Cum mai poți folosi sarea, altfel decât în bucate

Cum mai poti folosi sarea

Cine își poate imagina viața fără sare în bucate? Poate cei obligați de anumite probleme de sănătate să limiteze consumul ei ori chiar să o excludă total. Dar nu pentru că le și place… Atât de importantă este sarea în alimentația omului încât, așa cum știți, i-a fost dedicat și un basm. Că au apărut controverse cu privire la cât de bună sau de rea este sarea iodată pentru organism, este o altă poveste. Ceea ce vrem să afli azi de la noi este că sarea mai are și alte întrebuințări decât cea clasică și unanim recunoscută. Unele de-a dreptul surprinzătoare, la care nu te-ai fi gândit. Vrei să le afli?

  • Dacă vreun invitat mai neatent a împrăştiat vin pe taburet, încearcă să absorbi vinul cu un şerveţel, după care adaugă repede nişte sare, care va scoate din material restul băuturii. După cină lasă materialul în apă rece, timp de 30 de minute, şi spală-l ca de obicei.
  • Foloseşte sare la finalul ciclului de spălat, la clătire, pentru ca rufele să nu-ţi îngheţe pe sârmă, în cazul în care le usuci afară, iarna.
  • Înviorează culorile spălând perdelele colorate într-o soluţie de apă cu sare sau „trezește la viață' suprafeţele de material cu o cârpă înmuiată în apă şi sare.
  • Îndepărtează petele de transpiraţie. Pune 4 linguri de sare într-un sfert de litru de apă fierbinte şi lasă bluza sau orice s-a pătat în această soluţie, până când petele vor ieşi de la sine.
  • Lasă la înmuiat orice s-a pătat de sânge în apă rece şi sare, apoi spală în apă călduţă şi, eventual, fierbe piesa vestimentară afectată (numai dacă e vorba despre bumbac, lână sau fibre naturale, care suportă temperaturile înalte).
  • Îndepărtează petele de rugină şi mucegai. Umezeşte porţiunea de material afectată cu un amestec de zeamă de lămâie şi sare şi lasă obiectul afectat afară, în soare. După ce s-a zvântat, clăteşte şi lasă-l la uscat.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Unde greşeşti când pregăteşti salata?

Chiar este călcatul necesar pentru igienizarea hainelor?

Cine nu ar vrea să trăiască mai mult? Dar cum să împiedici îmbătrânirea?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse