Iată ce să-i ceri Maicii Domnului, Paramithia. Preotul Vasile Ioana însoțește icoana făcătoare de minuni în pelerinaj

Maica Domnului ne poate „mântui' prin mijlocirea ei. La Mănăstirea Vatoped, din muntele Athos există o icoană a Fecioarei Maria numită Paramithia. Tradiția spune despre această icoană că expresia originală de pe fețele figurilor și poziția corpurilor lui Hristos și a Sfintei Fecioare s-a schimbat când a avut loc o minune.

Atunci când pirații au aterizat în secret pe malul Mănăstirii și s-au ascuns, așteptând pentru ca porțile să se deschidă dimineața pentru a lansa un atac, Abatele, care rămăsese în urmă singur după sfârșitul Utreniei pentru a-și continua rugăciunea, a auzit aceste cuvinte de pe icoana Preasfintei Fecioare „Nu deschide porțile Mănăstirii astăzi, dar urcați pe ziduri și alungați pirații '.

Când s-a întors să se uite, l-a văzut pe Sfântul Copil întinzându-și mâna și acoperind gura mamei Sale, spunând „Nu, mamă, să fie pedepsiți așa cum merită'. Dar Sfânta Fecioară a luat mâna Fiului Său și întorcându-și puțin capul pentru a-și elibera gura, a repetat aceleași cuvinte. Acest ultim aranjament al figurilor a rămas permanent pe icoană.

Călugării, salvați în mod miraculos de pirați, au numit această icoană „Paramythia', ceea ce înseamnă „calmare' sau „înfrânare'. Icoana este pictată pe perete zidului Mănăstirii Vatoped. Călugării de acolo au pictat pentru români o icoană de aceeași mărime și în martie anul acesta a fost adusă la biserica Sf. Nicolae Dintr-o Zi din Capitală.

Potrivit mărturiilor preotului Vasile Ioana, icoana Maicii Domnului, Paramithia a făcut numeroase minuni din primăvara acestui an. Acum părintele însoțește icoana făcătoare de minuni în pelerinaj, în Sibiu și Cluj.

„Am sentimentul că am venit cu Regina Mamă la Sibiu, Regina Împăratului Cerului”, a declarat preotul Vasile Ioana.

Parohul bisericii Sf. Nicolae Dintr-o Zi a povestit pentru Antena 3 câteva dintre minunile care s-au întâmplat de când icoana se află la București.

Una dintre minuni a fost înfăptuite pentru o femeie care avea nevoie de un transplant de rinichi. Aceasta era pe lista de așteptare de trei ani, iar preotul a sfătuit-o să se roage cu credință la Maica Domnului, Paramithia. În timp ce se ruga, aceasta a primit un telefon de la specialiștii Spitalului Fundeni care o anunțau că va fi operată primind un rinichi compatibil.

O altă minune cu adevărat copleșitoare a fost săvârșită în viața unei femei de 36 de ani care se chinuia de foarte multă vreme să aibă un copil. După ce s-a rugat în fața icoanei, femeia a fost binecuvântată cu un bebeluș.

Oameni din întreaga țară vin să se roage în fața icoanei, astfel că o doamnă din Drobeta Turnu-Severin care abia mergea din cauza unui picior foarte umflat a găsit puterea de a veni în fața icoanei făcătoare de minuni. Aceasta, la îndemnul preotului Vasile Ioana, a citit Paraclisul Maicii Domnului. Piciorul și-a revenit la scurt timp de la începutul rugăminților sale.

„Aşa lucrează Maica Sfântă – după credinţă, după hărnicia duhovnicească şi după voia cea sfântă, dacă e spre binele fiecăruia. Cel mai bine este nu să ceri Măicuţei ceva concret, ci să îţi dea puterea ca să te poţi mântui', a declarat părintele Vasile Ioana.

Foto: Antena 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate