Iată care sunt vitaminele și mineralele care te ajută să lupți cu acneea

vitaminele si mineralele care te ajuta sa lupti cu acneea

Pielea, organul cu cea mai mare întindere, nu primește în mod frecvent îngrijirea de care are nevoie și pe care o merită pe bună-dreptate. I se acordă atenție, eventual, atunci când suferă traumatisme (zgârieturi, tăieturi, arsuri etc) sau când începe să îmbătrânească. Mai un unguent, mai un pansament și… cam atât.

Dacă e ceva care deranjează în mod special, pentru că este inestetică, e acneea. Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii, care duce la iritații. Una din metodele de prevenție este administarea de vitamine și minerale, doar că prea puțină lume are în vedere acest lucru.

Vitamina A

Este un antioxidant care protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi care accelerează îmbătrânirea și contribuie la instalarea altor afecțiuni. Stimulează creșterea cleulară și protejează epiderma de uscăciune.

Vitamina C

Este un antioxidant puternic, protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi, ajută la regenerarea celulară și la întărirea imunității.

Vitamina D

Are rol esențial în sănătatea pielii, și se obținere prin expunerea naturală la soare.

Vitamina E

Protejează pielea de toxine prin acțiunea sa antioxidantă și reparatorie.

Complexul de vitamine B

Vitamina B2 îmbunătățește circulația pielii, vitamina B6 împiedică afecțiunile inflamatorii, iar „sora' sa, vitamina B3, ușurează simptomele acneei, conform unor studii recente. Alte vitamine din grup – B1, B5– îmbunătățesc fluxul sanguin, scad stresul și întăresc sistemul imunitar.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum scapi de mătreață cu remedii naturale

DECALOGUL AVANTAJE: 10 întrebări pentru Geanina Ilieș

Totul despre Masala Chai – ceaiul aromat și picant, pentru cunoscători

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate