Horoscop săptămânal: Luna Nouă ne ajută să facem alegeri bune!

Luna Nouă s-a format sâmbătă, 8 iunie, în semnul Gemenilor (gradul 18) şi nu formează aspecte astrale, în afară de un trigon cu Junon şi o conjuncţie foarte largă, la limita admisibilă teoretic, cu Jupiter

Ar fi potrivit să fim atenţi la oamenii pe care-i întâlnim, sau la cei care ne vizitează gândurile şi vom înţelege la momentul potrivit dacă şi cum avem sau nu avem de realizat ceva împreună.

Starea interioară pe care ne-o dă experienţa comună, ne arată dacă ne conjugăm sau nu eforturile în continuare.

Săptămâna aceasta suntem sub influenţa trigonului Saturn – Neptun format la grad perfect, cu ambele planete aflate în mers aparent retrograd.

Această influenţă se resimte de ceva vreme şi o vom simţi în continuare, pentru că este vorba de două planete lente, care realizează o interacţiune energetică într-un interval mai mare de timp şi cu impact pe terman lung.

Acest aspect s-a mai format anul trecut, pe 12 noiembrie, cu Saturn în mers direct (abia intrat în semnul Scorpionului) şi cu Neptun pe finalul perioadei de mers aparent retrograd, chiar pe primul grad din semnul Peştilor.

Traversăm un proces de recunoştere (identificare) a facultăţilor intuitive şi înţelegem aplicabilitatea lor practică.

În continuare, până în iunie 2014, cele două planete vor reveni în mers direct şi apoi din nou în mers retrograd şi vor relua aspectul de trigon dar la un orb de 10 grade.

Teoretic, strict matematic, nu putem considera că se va forma din nou trigonul în iunie 2014.

Dar este posibil ca cei care nu-şi clarifică acum imaginea de ansamblu, şi nu acţionează în sensul valorificării acestui potenţial, să se reîntâlnească cu acelaşi tip de experienţă, cumva de la distanţă, ca o adiere care le aduce aminte că ar mai putea înţelege şi chiar face ceva.

Prin urmare, planeta Neptun ne ajută cu influenţa sa energetică să percepem un înţeles mai subtil al lecţiei prin care ne creşte şi ne căleşte Saturn, prin tranzitul său pe semnul Scorpionului – este legat de acel domeniu de viaţă găzduit pe harta natală a fiecăruia dintre noi, de acest semn zodiacal.

Acolo se cere o transformare importantă, o reevaluare a experienţei precum şi a reperelor la care raportăm experienţa.

Acum este posibil să înţelegem substratul spiritual al lecţiei şi să acţionăm în sensul în care putem debloca eventualele blocaje sau, în sensul în care chiar construim ceea ce este de făcut.

Planetele personale (Mercur şi Venus) au interacţionat deja cu acest aspect astral în cursul săptămânii trecute, astfel că mintea şi inima noastră au preluat potenţialul ce poate fi dezvoltat în continuare.

Urmează să conştientizăm inspiraţia şi să aducem în planul concret ideea, soluţia, îndemnul care să ne poarte către rezultat.

Cei care au depăşit faza de dezvăluire a capacităţilor aşa-zise paranormale şi lucrează în mod curent cu ele, pot realiza un salt evolutiv deosebit. Este posibil să se manifeste simultan extinderea acestor capacităţi precum şi o putere mai mare de concentrare.

Chiar în ziua de 12 iunie
, când se formează acest aspect astral, influenţa energetică a planetei Venus interacţionează cu cuadratura Uranus – Pluton, prin opoziţie la Pluton şi cuadratură cu Uranus. Este un moment important pentru noi, pentru că vom experimenta plierea orgoliului pe scopul sufletului.

Pentru a putea valorifica la maxim potenţialul trigonului Saturn – Neptun şi al colaborărilor astrale pe semnele de apă din această lună, este important să ne deschidem inima, să ne eliberăm de orice constrângere egoistă, deoarece potenţialul intuitiv şi spiritual funcţionează prin inimă şi se materializează pe calea inimii.

Aceste aspecte formate de Venus cu vestita cuadratură ne solicită o prudenţă deosebită privind acţiunile din planul financiar – ar fi important de evitat investiţiile şi cheltuielile majore, şi/sau paşii importanţi în afaceri.

Duminică, spre seară, se formează primul pătrar, cu Luna în semnul Fecioarei şi Soarele în semnul Gemenilor. Atât Soarele şi cât Luna se află sub influenţa energetică a planetei Mercur, care se desprinde din interacţiunea cu perechea Uranus-Pluton şi construieşte trigon cu Nodul Nord.

Tensiunea caracteristică acestei faze lunare poate fi descărcată prin dialog şi ne vor fi de folos înţelesurile dobândite în aceste zile pe care le traversăm până atunci.

Începând cu această săptămână semnul Racului este tranzitat de Lilith, pentru următoarele nouă luni. Zona din harta natală care găzduieşte acest semn zodiacal va aduce la suprafaţa cele mai profunde temeri ale noastre.

Scopul este să le recunoaştem şi să le transformăm, trecând printr-un proces de vindecare interioară. Amploarea şi duritatea acestor experienţe depinde de măsura în care deja ne-am detaşat de emoţiile negative şi le-am eliberat. Nativii Rac au nevoie de sprijinul şi înţelegerea noastră.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania