Horoscop: O săptămână a schimbărilor de ritm

hepta_1552771

Astrologul Ana Gabriela Tăutu ne prezintă previziunile astrale pentru perioada 19 – 25 mai. Începem o săptămână a schimbărilor de ritm.

Planeta Marte își încheie mișcarea aparent retrogradă în semnul Balanței și revine la mersul direct. Aproape, în același timp, Soarele va părăsi semnul Taurului și va intra în semnul Gemenilor miercuri, 21 mai.

Marte a intrat în mișcare aparent retrogradă la începutul lunii martie. Spuneam atunci că este posibil ca influența energetică a acestei mișcări retrograde să scoată la suprafață lucrurile aparent incomode, neplăcute, sau pe acelea care ne limitează cumva manifestarea în relațiile noastre'.

A fost o perioadă potrivită pentru a observa ce anume era necesar să transformăm în modul în care interacționăm cu ceilalți. De asemenea,  am putut observa cum funcționează acel sector din viață noastră găzduit de semnul Balanței pe harta natală a fiecăruia dintre noi.

După revenirea planetei Marte, în mers direct, vom relua acest tip de experiențe de viață și vom putea face ajustările necesare, vom avea ocazia să lăsăm în urmă ce ne încurcă.

Dacă ați observat situațiile cu care v-ați întâlnit, probabil ați văzut că poate fi vorba despre cum funcționează anumite relații, dar și despre cum înțelegem noi să construim și să dezvoltăm relațiile noastre.

Până la sfârșitul lunii iulie, mai muncim cu noi înșine la acest capitol și optimizăm lucrurile. Zilele de 14-15 iulie reprezintă un moment important, de asumare a unor intenții, asupra cărora vom reveni la momentul respectiv.

Această săptămână ne solicită prin continuarea acestui tip de efort, în plan relațional, prin automodelarea planului afectiv. Planeta Venus se desprinde din interacțiunea cu crucea cosmică, dar construiește o conjuncție cu Nodul Sud, care se va perfecta chiar la începutul săptămânii viitoare.

Prin urmare, până la sfârșitul lunii mai, ar fi potrivit să ne observăm în continuare atitudinea față de ceilalți. Este posibil să revină în atenția noastră o situație din trecut pe care, depășind-o, să o folosim pentru a încheia o etapă de evoluție  sentimental-afectivă.

Sfârșitul acestei săptămâni ar putea reprezenta un moment de conștientizare a procesului de transformare interioară, prin care trecem fiecare dintre noi. Este posibil să înțelegem de ce facem efortul pe care îl facem și către ce rezultat ne conduce.

Soarele va intra în semnul Gemenilor, al treilea semn al zodiacului, pe care îl va tranzita până la solstițiul de vară care va fi pe 21 iunie, când va intra în semnul Racului.

Revenim asupra faptului că Soarele ne plasează într-un contact energetic cu zodia pe care o traversează și reactivează în interiorul nostru caracteristicile psihice și emoționale ale semnului zodiacal respectiv.

Intrarea Soarelui în semnul Gemenilor reprezintă momentul de tranziție a primăverii către vară, răspândirea energiei primăverii prin explozia naturii către cer. În mod similar, procesul nostru de creștere intră într-o fază de accelerare și noi ne deschidem mai mult spre lume precum și spre oportunitățile de a crește.

În intervalul de timp în care Soarele traversează semnul Gemenilor, se poate să ne redescoperim dorinta de comunicare, de a interacționa cu ceilalți, precum și disponibilitatea de a ne bucura mai mult de viața noastră.

Este posibil să observăm o predispoziție către gândirea practică și către schimbul de idei.  De asemenea se poate accentua imboldul de a experimenta, precum și tendința către studiu, către a cunoaște și a învață. Este perioada împărtășirii acumulărilor dobândite sub orice formă.

Energia și atenția noastră se orientează mai ușor către stabilirea de relații. Există posibilitatea să devenim mai veseli,mai adaptabili, dar și mai curioși, mai nerăbdători, eventual chiar superficiali și influențabili.

Toate acestea se vor manifesta în funcție și de tranzitele personale ale fiecăruia dintre noi, raportate la harta natală. Ne putem bucura în această perioadă de o mai bună claritate a gândirii, vom observa accentuarea rațiunii în procesul de analiză, manifestarea inventivității, precum și tendința către improvizație.

Dar este posibil ca dorinta de cunoaștere și de dezvoltare a relațiilor și a comunicării să conducă la risipirea resurselor (a propriilor energii).

Mai ales în primele două săptămâni ale acestui tranzit, ar fi potrivit să fim atenți la tendința de disipare a concentrării, să ne folosim înțelept spiritul de inițiativă, precum și imboldul de căutare a noului și al aventurii, pe care ni-l insuflă acum contextul astral.

Este important să avem răbdare să-i ascultăm pe ceilalți și să-i și auzim. Ar fi bine să ne organizăm și să respectăm programele stabilite.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluție spirituală, pot folosi conștient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Gemenilor, pentru a-și armoniza și mai mult planul mental. Acum, prin situațiile pe care le vom depăși, învățam să devenim și mai conștienți de sensul vieții noastre, învățam să ne concentrăm atenția și efortul pe adevăratul scop și  înțelegem cum să-l împlinim.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania