Horoscop: O săptămâna a bucuriei şi a creativităţii!

Mercur se desprinde din conjuncţia construită cu Venus şi amândouă planetele personale construiesc, la interval de o zi, conjuncţie cu Jupiter.

Influenţele astrale ne ajută cu un plus de energie mentală şi sentimental – afectivă care, ne induce o stare bună, ceva mai mult entuziasm şi optimism.

Unii dintre noi ar putea fi mai creativi, putem stabili contacte noi, întâlnim parteneri alături de care pornim pe drumuri noi.

Avem câteva zile favorabile asocierilor, mai ales de afaceri dar şi în planul artistic, precum şi în plan sentimental, zile în care poate creşte popularitatea şi putem construi şi dezvolta mai uşor ceea ce ţine de imaginea publică.

Spre sfârşitul săptămânii, însă, planul mental poate deveni agresiv generând dificultăţi în interacţiunea verbală; este bine să fim diplomaţi în comunicare fără să insistam prea mult asupra detaliilor.

Este posibil, de asemenea, să risipim bani sau sentimente, sau ceva care reprezintă o valoare pentru noi.

Şansa poate fi folosită prin extinderea limitărilor gândirii, prin acceptarea imposibilului ca fiind posibil.

Vineri, in ultima zi a lunii mai, Mercur părăseşte semnul Gemenilor şi intră în semnul Racului, pe care-l va tranzita până pe 8 august, cand va intra în semnul Leului.

Pe perioada acestui tranzit, în intervalul 27 iunie – 21 iulie planeta Mercur ne va oferi din nou o perioadă de mişcare aparent retrogradă într-un semn de apă, dupa cum ne-am antrenat deja în februarie-martie.

Vom analiza acest context astral la momentul respectiv dar, este posibil să ne fie mai uşor acum decât ne-a fost în iarnă.

În acest interval de timp al tranzitului prin semnul Racului, influenţa mercuriană sensibilizează gândirea, care poate deveni mai subiectivă, aflându-se sub influenţa mai puternică a planului emoţional.

Este posibil ca mintea să fie mai receptivă şi percepţiile mai intense, instinctive. Ne putem adapta mai uşor la alte puncte de vedere şi este posibil să crească disponibilitatea de a comunica în sensul de a împărtăşi gândul şi sentimetele cu ceilalţi.

Este posibil, însă, să se manifeste o anume suspiciune, stimulată mai ales de emoţiile care sunt mai intense şi mai profunde.

Mercur realizează schimbarea de regim vibraţional pe fondul colaborării simultane cu Neptun si Saturn, cu care construieşte trigoane ce se vor forma la grad perfect în săptămâna următoare.

Rezultă astfel o înlănţuire de influenţe astrale care ne ajută să atingem o anume profunzime a gândirii, eventual cu unele accente mistice.

Avem idei, găsim soluţii, intuiţia funcţionează din ce în ce mai bine şi putem face o alegere constructivă; exprimarea ar putea fi mai greoaie dar comunicarea scrisă este favorizată, poate fi un moment favorabil adaptării filozofiei de viaţă la noi repere.

Pentru a folosi aceste influenţe astrale şi pentru a atinge maximul posibil de profunzime a gândirii, este important să ieşim din tipare.

Altfel, generăm o stare de nevozitate ce poate perturba fluxul energetic benefic şi poate să inducă schimbări nepotrivite de atitudine.

Tot vineri planeta Marte părăseşte semnul Taurului şi intră în semnul Gemenilor, pe care-l tranzitează până pe 13 iulie. Planul mental devine mai activ dar îşi poate pierde concentrarea şi coerenţa.

Oamenii devin mai comunicativi, dar şi mai nervoşi, este posibil să se manifeste o anume iritabilitate, dialogul se poate transforma în dezbatere sau chiar în contradictie, eventual ironică.

Această schimbare de vibraţie se realizează pe fondul unei cuadraturi pe care planeta Marte începe să o construiască cu planeta Neptun, astfel că este posibil că dorinţele (ambiţiile) noastre să devină (sau să pară) nerealiste, se poate să ne încăpăţânăm să vrem ceva ce nu se potriveşte în realitatea noastră fizică.

Urmând ghidarea interioară şi fluxul sincronicităţilor putem evita confuzia precum şi combativitatea manifestată nepotrivit.

Şi tot vineri, 31 mai, se formează aspectul de pătrar pe faza de descreştere a Lunii – un moment tensionat, generator de schimbări în proiectele aflate în derulare; este de asemenea şi un moment de decizie cu privire la aceste proiecte.

Dar, avem o susţinere astrală în colaborarea Soarelui cu Uranus şi este foarte posibil ca schimbările şi deciziile luate să valorifice anumite deschideri, alternative, o anumită conjunctură favorabilă.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur http://astromercur.blogspot.com/
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania