Horoscop: Săptămâna în care ne vom găsi Calea!

Ca repere principale, marţi, 21 mai, Soarele începe tranzitul prin semnul Gemenilor iar vineri, 24 mai, se formează următoarea fază de Lună Plină, în semnul Sagetatorului, cu o eclipsă de Lună prin penumbră.

Ca aspecte astrale importante ne oprim asupra cuadraturii Uranus – Pluton care poate reprezenta un moment declanşator al schimbarii pentru unii, sau un moment de încununare a efortului de schimbare, pentru alţii, în funcţie de cum ne plasăm fiecare în fluxul interacţiunilor astrale, dar şi în derularea propriului program de viaţă.

Intrarea Soarelui în semnul Gemenilor reprezintă tranziţia primăverii către vară, se produce o explozie a naturii către înaltul cerului realizându-se astfel răspândirea energiei primăverii.

În acest interval de timp, (21 mai – 21 iunie), este posibil să redescoperim dorinţa de comunicare, de a interacţiona cu ceilalţi, precum şi disponibilitatea de a ne bucura mai mult de viaţa noastră.

Creşte tendinţa către gândirea practică, către transmiterea informaţiilor şi către schimbul de idei. Este perioada împărtăşirii acumulărilor dobândite sub orice formă.

Energia şi atenţia noastră se orientează către stabilirea de relaţii.

Putem deveni mai veseli şi mai maleabili, dar şi mai curioşi, mai nerăbdători, eventual chiar superficiali şi influenţabili, toate acestea în funcţie şi de tranzitele personale ale fiecăruia dintre noi, raportate la harta natală a fiecăruia.

În această perioadă vom putea observa accentuarea raţiunii în procesul de analiză, o anume claritate a gândirii. Devenim mai inventivi şi poate să apară tendinţa către improvizaţie.

Ar fi potrivit să fim atenţi la tendinţa de disipare a concentrării, să ne folosim înţelept spiritul de iniţiativă, precum şi imboldul de căutare a noului şi al aventurii, pe care ni-l insuflă acum contextul astral.

Să avem răbdare să-i ascultăm pe ceilalţi şi, să-i şi auzim. Să ne organizăm şi, să respectăm programele stabilite. Traversăm o perioadă a recalibrărilor structurilor noastre energetice.

Suntem sub influenţa unor fenomene cosmice care ne vor restabili sau ne vor întări contactul cu planurile energetice.

Putem înţelege acum dinamica schimbărilor care se produc in realitatea proprie si putem alege ce anume sa transformăm si cum să facem asta.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluţie spirituală, pot folosi conştient acest interval de timp al tranzitului Soarelui prin semnul Gemenilor pentru a-şi armoniza şi mai mult planul mental.

Acum, prin situaţiile pe care le vom depăşi, învăţăm să devenim şi mai conştienţi de sensul vieţii noastre, învăţăm să ne concentrăm atenţia şi efortul pe adevăratul scop şi înţelegem cum să-l împlinim.

În aceeaşi zi în care Soarele intră în semnul Gemenilor se formează la grad perfect şi cuadratura Uranus – Pluton (cu planeta Pluton în mişcare aparent retrogradă).

Următorul aspect de cuadratură la grad perfect va fi pe 1-2 noiembrie, cu planeta Uranus în mişcare aparent retrogradă.

Acestea vor fi două momente importante în procesul de evoluţie colectivă.

Vom depaşi situaţii care ne vor solicita o atitudine tranşantă. Este posibil ca primul moment, din această săptămână, să ne ajute să vedem mai limpede care este calea potrivită şi cum anume să păşim pe această cale, dacă nu cumva suntem deja pe drumul cel bun.

Al doilea moment, din noiembrie, este posibil să ne plaseze exact la locul potrivit, optim pentru fiecare şi pentru etapa de viaţă în care ne aflăm acum, raportată la întreg programul de viaţă.

Acest lucru se poate realiza printr-o experienţă cel puţin surprinzătoare pentru unii, sau chiar cu un impact brutal pentru alţii, în funcţie de deschiderea proprie către fenomenul schimbării.

Unii dintre noi se vor trezi din rutina care le consumă inutil resursele. Pe de alta parte, un altfel de moment are rolul de a-i orienta pe cei care chiar fac eforturi conştiente în procesul propriei schimbări şi de interacţiune energetică cu lumea.

Prin urmare, pe parcursul întregului an, evoluţia noastră se derulează pe fondul acestui aspect astral, cu care mai negociem încă doi ani, deoarece ambele planete sunt lente (se află la o distanţă foarte mare de Soare, astfel încât deplasarea lor în jurul centrului sistemului solar durează mult mai mult, comparativ cu mişcarea planetelor mai apropiate).

Acest lucru generează etape de evoluţie mult mai lungi şi foarte profunde. Această etapă a început anul trecut, când cele două planete au format de două ori aspectul de cuadratură la grad perfect şi, va continua până în primăvara lui 2015.

Această zi provocatoare din punct de vedere energetic, ne oferă şi susţinere astrală prin colaborarea Mercur-Uranus, care ne stimulează către interese neobişnuite, poate să aducă idei originale, putem dezvolta atitudini noi.

Putem astfel să manifestăm o anume independenţă în gândire, care să ne conducă către înţelesuri noi ale situaţiilor pe care le traversăm şi, ale traseului cauză-efect ca generator al acestor experienţe de viaţă.

Este posibil să întâlnim oamenii potriviţi cu care să construim apoi, ceea ce alegem fiecare, conform cu aspiraţiile proprii.

Marţi poate fi o zi a chirurgiei pe suflet', pentru că energia Lunii interacţionează cu influenţa cuadraturii Uranus-Pluton (Luna ajunge faţă în faţă cu Uranus, construind cuadratura cu Pluton) dar colaborează prin trigon cu planetele Mercur şi Venus.

Cumva sufletul nostru renaşte, dacă noi facem un efort de depăşire a limitării mentale şi de deschidere a inimii către lume. Putem descoperi înţelesuri noi dacă lăsăm mintea liberă şi inima deschisă.

În cadrul ciclului fazelor Lunii, suntem pe faza de creştere a Lunii şi suntem susţinuţi de trigonul Soare-Lună de luni, 20 mai, chiar în perioada critică de transformare (sau, pentru unii dintre noi, de declanşare a procesului de transformare).

Suntem în ultimele zile înainte de Luna Plină, o perioadă de mare creativitate dar şi de efort maxim, pe care ar fi potrivit să o folosim în mod constructiv.

Este posibil să ne implicăm cu toate forţele şi cu toate resusele în proiectele noastre, fie că vom fi solicitaţi prin situaţiile create sau pur şi simplu este posibil să simţim imboldul de a lucra mai mult, sau pe mai multe direcţii de dezvoltare.

Luna Plină se formează sâmbătă, 25 mai, la gradul 4 în semnul Săgetatorului, la ora 7:24, însoţită de o eclipsă de Lună prin penumbră, ultima din acest grup de eclipse care s-au manifestat în ultimele 30 de zile.

Acest moment poate fi considerat unul cu adevărat magic! Pe fondul încleştării sufletului, mintea şi inima noastră lucrează cu o dorinţă puternică de a depăşi limita palpabilului, pentru a deschide un canal energetic prin care primim îndrumarea necesară pe care o vom aduce în realitatea proprie.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur http://astromercur.blogspot.com/

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania