Conopida
– Seama foarte bine cu broccoli, doar ca este alba;
– Este o importanta sursa de vitamina C si fibre;
– Are un continut scazut de sodiu si la fel si de grasimi sau colesterol.
Se gaseste pe toata perioada anului, dar in special primavara si toamna cand este recoltata de obicei.
Atentie la ce alegi!
– Marimea ei nu reflecta niciodata calitatea;
– Conopida odata aleasa trebuie sa fie alba, destul de tare la atingere iar frunzele sa fie verzi fara pete maronii.
Inainte de a o prepara, rupe frunzele si cotorul verde, portioneaz-o in bucati si fierbe-o in apa clocotita cu sare timp de 6-10 minute. Serveste-o calda, cu branza deasupra, crutoane, patrunjel sau de ce nu cruda in salate cu alte legume.
O poti depozita si in congelator, fara a sa o speli in prealabil, intr-o punga de plastic, departe de fructe. In astfel de conditii, calitatile conopidei se pastreaza un timp indelungat.