Cartofii

Homepage  / C

cartofi, legumeFie ca sunt copti, fierti sau prajiti, cartofii reprezinta cea mai la indemana solutie pentru o masa pregatita fara prea multe batai de cap.

Din pacate, acestia sunt adesea gatiti in foarte mult ulei, sub forma cartofilor prajiti si a chipsurilor sau a cartofilor copti combinati cu unt, smantana, branza topita sau sunca, fapt care a dus la asocierea cartofilor cu infarctele.

Inlaturand grasimile si prajelile, vei descoperi ca ei reprezinta o masa sanatoasa, redusa in calorii si bogata in fibre care protejeaza organismul de afectiuni cardiovasculare sau cancer.
Se gasesc peste tot, atat in piete, cat si in supermarket-uri, pe toata perioada anului.

Cum ii alegi
Cel mai bine este sa-ti alegi tu cartofii, evitand locurile in care ei sunt deja ambalati. In ceea ce priveste locul de depozitare, acesta ar trebui sa fie intunecos si sa aiba o temperatura de pana la 10° C.

Tinuti la temperatura camerei, cartofii se vor deshidrata. de asemenea, n-ar trebui sa fie pusi in acelasi loc cu ceapa, pentru ca atat ceapa, cat si cartofii se vor strica. Indiferent de locul de depozitare, cartofii ar trebuie sa fie pastrati fie in panza pentru ambalaj (in care, poate, i-ai cumparat), fie intr-o punga de hartie.

Depozitati corespunzator, cartofii pot rezistat pana la doua luni. E bine sa-i verifici din cand in cand pentru a-i inlatura pe cei stricati. E bine de stiut ca cei noi rezista mult mai putin decat cartofii maturi.

Cum ii consumi
Cartofii ar trebui sa fie curatati si taiati chiar inainte de a te apuca sa-i gatesti. Pentru a preveni oxidarea lor, e bine sa-i tai intr-un vas cu apa sau sa-i stropesti cu zeama de lamaie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din C