Ciupercile

Homepage  / C

ciuperci, legumeNutritie:
– Datorita valorii lor nutritive, ciupercile au primite denumirea de carne vegetala;
– contin apa, proteine, grasimi, glucoza, substante minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, sodiu) si vitamine (A, B, C, D);

– Cele mai cunoscute sunt: ciuperca de camp, de cultura, ciuperca de padure, hribul (manatarca), pastravul, painisoara sau galbiorii. Se recomanda ca recoltarea sa fie facuta de persoane competente, deoarece sunt numeroase ciuperci cu aspect asemanator, dar care sunt otravitoare si pot provoca intoxicatii grave, chiar mortale.

Cum le consumi
– in stare proaspata sau conservate, la diverse preparare culinare;
– nu trebuie lasate mult timp in apa, pentru ca o vor absorbi foarte repede. Drept urmare, e bine sa folosesti o cantitate minima de apa;

– se pregatesc numai in vase emailate, de sticla, ceramica (nu in vase de fier, cupru, alama);
– tot pentru savoare deosebita, preparatele din ciuperci nu trebuie servite imediat dupa ce au fost pregatite, ci dupa cateva ore, si fara a se incalzi.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din C