Erau cultivat din cele mai vechi timpuri in special in Egipt, Roma si Grecia antica. Face parte din aceeasi familie cu dovleacul.
Nutritie
– castravetele este un excelent diuretic;
– datorita continutului ridicat de apa (96 %), nutritionistii il recomanda in diete;
– Un castravete mediu contine aproximativ 45 de calorii;
– Sucul de castraveti, morcov si telina are un efect benefic in bolile de rinichi, fiere si digestie.
Cum ii alegi
– trebuie sa fie tari, proaspeti si sa aiba o forma corespunzatoare;
– evita-i pe cei uscati sau zbarciti, pentru ca sunt batrani;
– alege-i pe cei a caror coaja este de culoare verde inchis.
Cum ii pastrezi si consumi
Pastrati in frigider, castravetii isi pot pastra calitatile pe o perioada de pana la cinci zile. Consuma-l in salate, tartine, si supe. Sunt foarte gustosi alaturi de ceapa rosie, otet, menta, sare si praz.
Afla mai multe despre importanta castravetelui in nutritie in “Castravetele, benefic in orice anotimp“.