Frumoasa Laura Cosoi și lumea de basm creată de ea

Plecată în lume de pe mândrele plaiuri moldave, Laura Cosoi, este o actriță cu apariții apreciate de critică, atât pe scenă cât și pe marele și micul ecran, dar și o soție fericită și o mamă dedicată pentru cele trei fetițe Vera, Rita și Lara. Iubește libertatea creației, iar personalitatea sa rămâne nesofisticată și menită uimirii, în ciuda recunoașterii de care se bucură. Iar realizările sale, ale unei firi sensibile și voluntare, cu o aplecare definită către lucrurile duse perfect până la capăt, sunt justificate întotdeauna cu așezarea sufletească în muncă și în iubire. În împlinirea tuturor părților vieţii sale.

image0SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Laura, care a fost gândul cu care ai plecat de acasă? Ți-ai dorit să cucerești lumea?
Nu știu dacă am vrut neapărat să cuceresc lumea… Nu m-am văzut un star, am fost mereu cu picioarele pe pământ și m-am concentrat să fac bine ceea ce fac, să fiu un om serios, să se bazeze lumea pe mine, poate și pentru că am făcut sport de performanță și, în general, sportivii sunt mai riguroși cu viețile lor, stau acolo, în cazul meu, în ringul de dans, sunt concentrați pe ceea ce fac și mai puțin pe premii și faimă… Așadar, cred că ăsta a fost gândul meu, să fac bine ceea ce fac și să văd unde mă duce viitorul.

Crezi că alegerile pe care le-ai luat de-a lungul vieții te-au adus fix în punctul acesta sau totul este predestinat, iar noi urmăm o cale deja știută și trasată?
N-aș merge atât de departe încât să cred că totul este deja scris și trasat. În ultima perioadă cel puțin, am început să mă axez mai mult pe prezent, pe ceea ce se întâmplă acum și ce pot schimba în momentul dat, și încerc să nu mă gândesc că lucrurile sunt dinainte scrise pentru că atunci cred că nu aș mai avea energie și ardoarea de a alege corect. Totodată, cred, de fapt știu, că există Dumnezeu care e peste tot și toate, și știu că El este cel care ne susține, cu noi și prin noi. Și atunci fiecare lucru pe care îl fac, probabil mă aduce acolo unde trebuie să fiu.

Oamenii care te cunosc spun despre tine că ești o zeiță a liniștii. Așa ai fost mereu?
Nu știu dacă sunt așa dar îmi place echilibrul, gândesc pozitiv, văd mereu paharul plin, sunt optimistă. Îmi plac oamenii buni, eu cred că oamenii sunt fundamentali buni… Și dacă mi se întâmplă ceva mai puțin plăcut, mă întristez și mă gândesc că omul respectiv e măcinat de probleme și că atitudinea aceea spune mai mult despre el decât despre ce transmite.

Dacă ar fi să te întorci în timp, ce ai face altfel, ce decizii ai schimba?
Cred că am fost inspirată de-a lungul timpului să fac alegeri bune pentru mine și sunt foarte mulțumită de viața mea de-acum. Cel mai important lucru este faptul că am copiii sănătoși, că pot să-mi petrec timpul cu ei, că am un soț foarte bun și înțelegător care are o energie specială. Chiar dacă mai sunt momente când ne mai pierdem răbdarea, învățăm unul de la altul … Așadar nu cred că aș schimba nimic, mă bucur de ce am, și dacă ceva nu a fost bine la momentul la care s-a întâmplat, ei bine, cred că așa trebuia să fie ca să ajung astăzi aici.

Cum era copilul Laura din familia Cosoi?
Eram foarte veselă, dar nu năstrușnică. Eram un copil care iubea oamenii dar în special familia, întotdeauna mi-a plăcut să fiu în universul meu cu părinții, verișoara, sora. Adică nu am fost niciodată un copil care să aibă găști… poate și pentru că făceam sport de performanță nu prea aveam timp să stau cu ceilalți copii. Mama fiind profesoara mea de dans, petreceam mult timp cu ea.

Ești o persoană credincioasă?
Da, sunt, cred în Dumnezeu și-n puterea Lui și mă ghidez după asta. Cred în puterea rugăciunii.

Dacă te-aș ruga să mulțumești cuiva pentru ceva… cui și ce anume?
Aș avea multe mulțumiri de menționat. Copiilor mei pentru că m-au ales drept mamă, mamei mele că m-a adus pe lume, tatălui meu, soțului meu pentru că împreună formăm această familie și completăm acest nucleu al nostru… Surorii mele. Da, cred că ar trebui să învățăm să mulțumim mai des, nu doar când ne întreabă cineva.

Ce-ți displace cel mai mult la o femeie, dar la un bărbat?
Nu știu dacă îmi displace, încerc să nu judec, fiecare om are plusuri și minusuri și propriile probleme. Nu cred că îmi displace ceva anume la cineva dar îmi plac femeile care știu să își pună în valoare feminitatea. La un bărbat… hmm, nu-mi plac bărbații care nu sunt asumați.

Cum te-a cucerit Cosmin? Ce te-a atras la el?
Uite tocmai asta… Faptul că e genul de bărbat care știe exact ce trebuie să facă, cum trebuie să procedeze, și cum să se comporte cu o femeie. Mi-a plăcut faptul că e hotărât, determinat, tandru, că e un bărbat complex, mă susține foarte mult și mă iubește într-un mod cum n-am fost iubită niciodată. Ador felul în care mă face să mă simt și știu că după 11 ani este bărbatul vieții mele. Știu că el este…

Ce-ți spune Cosmin cel mai des?
Pe lângă declarațiile de iubire îmi spune că nu înțelege cum funcționează mintea mea… Cum de eu văd anumite lucruri, altfel. Asta îmi spune cel mai des. Nu poate să înțeleagă cum de femeile văd lucrurile diferit.

Care este talentul tău ascuns?
Oare am vreun talent ascuns? Mai pictez din când în când, dar nu știu dacă sunt talentată la asta.

Ce n-ai facut deși ți-ai fi dorit enorm să faci?
Să cânt într-un musical, să fac parte din distribuția unui astfel de show, să cânt, să dansez. Mi-ar plăcea să fiu într-un astfel de proiect. În trecut am jucat în spectacolul „Cu un pas înainte' fiind studentă la o școală de Arte, unde trebuia să cânt, să dansez, jucam un personaj destul de complex, dar visul meu este să fiu într-un musical.

Poți să le spui cititoarelor Avantaje două trucuri de frumusețe care la tine nu dau greș?
Pot să le spun că beau multă apă, folosesc un BB Cream hidratant cu factor de protecție ridicat, nu stau la soare niciodată, mănânc multe legume și fructe.

Continuă tu… am greșit atunci când…'
…m-am repezit să zic lucruri pe un fond nervos, agitat sau nepotrivit. Sau de oboseală… de fapt, am greșit atunci când nu am avut răbdare.

Pare că că tu nu îți pierzi cumpătul niciodată… ce faci când te enervezi?
Ooo, ba da, tocmai, când nu dorm și sunt obosită, îmi pierd cumpătul și încerc să mă adun. Noi cerem de la copiii noștri atât de multe lucruri, să facă așa și pe dincolo, iar noi, la rândul nostru ne pierdem cumpătul și ne stăpânim greu. Lucrez cu mine în acest sens.

Ce le spui fetițelor tale cel mai des?
În general le laud, le spun cuvinte de dragoste, le încurajez. Le aduc aminte mereu cât de minunate sunt și cât de mult le iubesc.

Dar ce i-ai spune copilului tău interior?
Că totul trece și să am răbdare. Nimic nu e etern, orice etapă care pare mai grea, se duce la un moment dat.

La ce nu renunți niciodată?
La rugăciune.

Ce ți-a adus statutul de persoană publică? Faimă, bani, prieteni noi, relații?
Mi-a adus din fiecare câte un pic, dar eu nu văd lucrurile din perspectiva unui „om faimos'. Doar că am un altfel de job decât ceilalți, și prin asta mi se întâmplă lucruri și relațiile mele sociale sunt diferite. Toți suntem faimoși în viețile noastre pentru cineva sau în viața profesională.

Unde locuiește liniștea ta?
În natură foarte mult și la biserică.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai… una care îți vine acum în minte…
Am atât de multe, dar acum m-am gândit la copilăria mea, la câmpul pe care alergam când eram mică, la libertatea aceea de tot și de toate când nu aveam atât de multe, dar eram atât de fericiți. Mă gândesc la pâinea cu zahăr pe care o mâncam, gogoșile făcute în casă, scăldatul în Mureș, alergatul prin ploaie, mirosul salciei când înflorea. Sunt multe amintiri frumoase, nașterea copiilor, ziua nunții, îmbrățișările mamei mele, vocea tatălui, mâna surorii mele care mă ținea, Doamne, sunt o mulțime!

Vorbește-mi despre planurile tale de viitor…
În momentul acesta mă aflu la Vama Veche, filmez un lung metraj în regia lui Petre Năstase, se numește Retreat la Vama Veche, le am alături de mine pe Adela Popescu și Ada Condeescu, – sunt și prietenele mele. Acest proiect mi-a adus o energie fantastică și sunt privilegiată și binecuvântată că trăiesc această experiență minunată, alături de mine este și Lara pentru că o alăptez, este și mama mea aici. Fetițele urmează să vină și ele… Este minunat ce trăiesc. Totodată mai jos și în specacole de teatru: „Ghici cine te sună' de la Teatru Elisabeta, Barza domnului Ministru', Rudă cu nevasta mea'. Viața mea profesională este plină și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce trăiesc.

Foto: Alex Gâlmeanu for Secret Nipple

Andreea Vasile: Nu cred în talent… este important dar nu e suficient!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje