Fructul kaki este benefic în terapia contra cancerului

Kaki

De câţiva ani acest fruct numit kaki poate fi gustat şi de români. Este confundat de neştiutori cu roşia şi i se mai spune Persimmon sau piersica japoneză. Am mâncat şi noi şi este într-adevăr delicios.

Despre kaki

Conform antenasatelor.ro, Persimonul creşte în copacul ce poartă denumirea de Diospyros. În greceşte se traduce prin hrana lui Zeus' ori fructul divin'.

Caracteristicile fructului

 • Este de dimensiunea unei piersici de mărime medie, iar coaja este tare şi lucioasă;
 • Culoarea sa: de la galben la portocaliu;
 • Pulpa fructului este dulce.

Citeşte şi Ridichea neagră, cel mai simplu leac pentru gripe

Proprietăţile fructului kaki

Este bogat în următoarele minerale şi vitamine:

 • Magneziu
 • Potasiu
 • Sodiu
 • Seleniu
 • Fier
 • Zinc
 • Vitaminele A, B, P şi C
 • Betacaroten

Cele mai importante beneficii ale Kaki-ului

 1. Are un rol important în lupta contra cancerului. Acest fruct are în conţinutul său o substanţă antioxidantă numită licopen, care are proprietăţi antitumorale. Datorită licopenului se crede că acest fruct are un efect curativ în lupta dusă împotriva mai multor tipuri de cancer: de intestin gros, de stomac, de prostată şi de plămân.
 2. Măreşte imunitatea organismului. Multitudinea de antioxidanţi facilitează întărirea sistemului imunitar. Are un conţinut bogat în vitaminele A, C şi E şi se recomandă consumul acestuia cu tot cu coaja sa.
 3. Protector al inimii şi reglator al colesterolului. Conform nutriţioniştilor, acest fruct este foarte bogat în fibre şi ajută la scăderea nivelului de grăsime la nivel de sânge. Aşadar el ajută şi la scăderea colesterolului din sânge. Tot kaki-ul este bogat în carbohidraţi. Aceştia sunt nişte nutrienţi cu care se hrăneşte' muşchiul inimii.
 4. Piersica japoneză este benefică pentru cei care au probleme cu rinichii şi nu numai. Datorită conţinutul mare de potasiu, acest fruct este foarte bun diuretic, pentru că ajută la eliminarea apei din corp.
 5. Puternic energizant natural ce ajută la combaterea oboselii şi a depresiei. Este foarte bun de consumat de către practicanţii sportului pentru că zaharurile sale îi ajută să atingă un nivel optim de performanţă. În loc să consumaţi dulciuri din comerţ mai bine mâncaţi un kaki deoarece 100 gr de fruct au cca 70 de calorii. Deoarece kaki-ul are mulţi antioxidanţi, aceştia ajută la reducerea anxietăţii, a oboselii şi a stresului.

Atenţionare: Conform doxologia.ro, diabeticii și cei care suferă de obstrucție intestinală nu ar avea voie să mănânce kaki!

Citeşte şi Mango, fructul fericirii. Află-i proprietățile vindecătoare

Sursa foto: pixabay.com

Vezi si cum se mananca kaki

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate