Vaccinul împotriva cancerului a ajuns oficial în SUA. Americanii au anunțat rezultatul primelor teste

vaccinul-cimavax

În primăvara acestui an, au circulat prin presa internațională mai multe informații despre vaccinul Cimavax, despre care s-a spus că este un tratament eficient împotriva cancerului de plămâni. Aceste a fost produs în Cuba, în urma unor cercetări de 25 de ani şi este gratuit pentru cubanezi din 2011.

În plus, se pare că acest vaccin a ajuns și în SUA, după ce guvernatorul Andrew Cuomo a semnat un acord în aprilie 2015. Înainte de a fi accesibil pentru americani, însă, acesta a trebuit să fie testat de cercetători din mai multe ţări.

Cuba este cunoscută pentru ţigările de calitate, iar cancerul de plămâni este a patra cauză de mortalitate la cubanezi, potrivit Huffington Post, citat de digi24.ro. În România, cancerul de plămâni reprezintă cel mai răspândit tip de cancer la bărbaţi, cu peste 9.000 din cele peste 11.000 de cazuri noi diagnosticate în fiecare an. Numărul cazurilor de cancer pulmonar la femei este în creştere, conform Societăţii Române de Cancer.

În 2007, cercetătorii cubanezi au efectuat un studiu pe pacienţii cu cancer la plămâni. Acest studiu a confirmat un efect benefic al Cimavax şi reducerea tumorilor în jumătate din cazuri. Vaccinul a fost foarte eficient pentru participanţii mai tineri de 60 de ani.

Până în primava acestui an, aproximativ 5000 de pacienţi din toată lumea au fost trataţi cu vaccinul Cimavax, dintre care 1000 au fost cubanezi. Cetăţenii străini care au primit vaccinul au călătorit în Cuba pentru a beneficia de Cimavax.

Vaccinul Cimavax ajută la crearea de anticorpi împotriva înmulţirii celulelor canceroase. El este destinat persoanelor care au cancer la plămâni, dar şi celor care sunt sănătoase, dar cu risc mare de a dezvolta acestă boală. Şi cei care vor să prevină apariţia cancerului de plămâni pot beneficia de vaccin . Cercetătorii spun că ar putea deveni o măsură standard de prevenire, un vaccin care se face în copilărie la fel ca cel împotriva poliomelitei sau difteriei.

În luna mai a acestui an, în SUA a permis expedierea pentru studiu a acestui produs, ca un semn de prietenie, după ridicarea embargoului asupra Cubei, potrivit libertatea.ro.

În Cuba, acest vaccin costă doar un dolar, dar bolnavii au acces gratuit la el, iar rezultatele sunt incredibile. Centrul de Imunologie Moleculară din SUA şi faimosul Institut Roswell au început deja să analizeze substanţa sperând că se va adeveri că Cimavax e cu adevărat un leac, conform sursei citate.

E un proiect colosal, trebuie să descifrăm vaccinul şi apoi să-l recreem şi să începem testele clinice. Deocamdată, e de neînţeles pentru noi cum un astfel de medicament e atât de ieftin, deşi se spune că face minuni', declara directoarea Institutului Roswell, la acea vreme. Ea a afirmat că poate dezvălui doar că substanţele conţinute de Cimavax au ca efecte secundare greaţă, frisoane şi uneori febră, dar că nu e deloc toxic. Potrivit mărturiilor din Cuba, terapia cu Cimavax inhibă dezvoltarea tumorilor pulmonare şi stopează metastazarea lor. Cu toate acestea, afirmația directoarei institutului legată de prețul medicamentului este cel puțin ciudată 'un astfel de medicament e atât de ieftin',  având în vedere faptul că în Cuba produsul are un preț modic.

Se pare că în luna noiembrie a acestui an, vaccinul Cimavax ar fi fost aprobat în SUA, ba chiar se plănuiește producerea lui pe hotarele acestei țări, potrivit theatlantic.com. În plus, se spune despre acest vaccin că este interesant, din punct de vedere științific, deoarece aparține unei noi clase de tratamente pentru cancer numite imunoterapie. În loc să folosească un bisturiu, radiații sau substanțe chimice pentru a trata celulele canceroase în mod direct, imunoterapia stimulează sistemul imunitar al pacientului pentru a lupta împotriva cancerului, conform sursei citate.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Fii sănătos! Fii responsabil! Vaccinează-te!

Fii responsabil! Vaccinează-te în Săptămâna internaţională a vaccinării

SNMF: Vaccinarea Salvează Vieţi!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate