Folosești aplicația WhatsApp? Ai grijă dacă primești acest mesaj

Înșelătoriile în mediul online sunt o practică foarte des întâlnită, iar hoții se folosesc de aplicațiile pe care oamenii le utilizează în mod constant pentru a accesa diverse conturi bancare.

Înșelătorie prin intermediul aplicației WhatsApp

Pentru că în trecut aplicația WhatsApp percepea o taxă de 0,99 dolari utilizatorilor, hoții s-au folosit de acest lucru pentru a pune la cale o modalitate prin care să obțină sume frumoase de bani. Mai exact, aceștia trimit utilizatorilor un mesaj informativ prin care îi anunță că termenul până la care pot folosi în mod gratuit aplicația este pe cale să expire și pentru a se bucura în continuare de serviciile oferite de aceasta trebuie să plătească.

Utilizatorilor le este trimis un link pe care sunt rugați să îl acceseze și să completeze date referitoare la numărul cardului, numele de pe card, data expirării și codul CVC, potrivit digi24.ro. Având aceste informații, hoții pot efectua tranzacții bancare.

Ce trebuie să știe utilizatorii aplicației WhatsApp?

Începând cu anul 2016, aplicația WhatsApp nu mai percepe taxe de utilizare. Fiind preluată de Facebook, utilizatorii au acces gratuit la acest serviciu. Astfel, celor care folosesc aplicația li se recomandă să ignore astfel de mesaje și să nu ofere informații despre conturile lor bancare.

Foto: shutterstock

Citește și:

Ce se întâmplă în fiecare dimineață cu mesajele tale de pe WhatsApp!

Vrei să îți supraveghezi copilul la grădiniță? Acum există o aplicație care te ajută să faci acest lucru

Prima aplicație anticancer pe telefonul mobil, inventată de doi români

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri