Filme clasice pe care trebuie să le vezi

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

CASABLANCA (1942)

Casablanca este un film de dragoste lansat în anul 1942, regizat de Michael Curtiz și cu Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid în rolurile principale. Scenariul filmului este o adaptare a piesei Everybody Comes to Rick’s de Murray Burnett și Joan Alison.

Cu acțiunea petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul se concentrează asupra unui om împărțit între, după cuvintele unui personaj, dragoste și virtute.

El trebuie să aleagă între dragostea pentru o femeie și sprijinirea ei și a soțului ei, lider al Rezistenței cehe, să scape din orașul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-și continua lupta împotriva naziștilor.

Casablanca este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX și a câștigat trei premii Oscar, inclusiv Premiul Oscar pentru Cel Mai Bun Film.

MIC DEJUN LA TIFFANY (1961)

Pelicula Mic dejun la Tiffany (1961) își are acțiunea în New York-ul anilor ’60, perioadă în care Holly Golightly (interpretată de Audrey Hepburn), o tânără frumoasă și sofisticată, duce o viață ușoară și fără obligații.

În așteptarea unei căsătorii cu un domn înstărit, ea însoțește diverși bărbați de care nu o leagă însă decât cadourile pe care aceștia i le fac.

Viața lipsită de griji a lui Holly este dată peste cap în momentul în care îl întâlnește pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tânăr care visează să ajungă un scriitor de succes, până atunci întreținut fiind de o femeie mai în vârstă, dar bogată (Patricia Neal), scrie Cinemagia.ro.

PE ARIPILE VÂNTULUI (1939)

Pe aripile vântului (1939) este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, decenii la rând bucurând milioane de cinefili.

Filmul, ecranizare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell, prin tehnica cinematografică folosită, devine primul film color de asemenea proporții, realizat prin folosirea procedeului Technicolor.

A primit zece premii Oscar, un record deținut timp de douăzeci de ani, Ben-Hur doborându-l în 1960.

Restul filmelor clasice pe care trebuie să le vezi le găsiți în videoclipul de mai sus!

Citește și:

Andreea Bălan, declarații despre un alt partener de viață: „Nu îmi doresc să îmbătrânesc singură”

Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui de pâine care necesită un singur gram de drojdie

Lidia Buble, despre viața în izolare cu Răzvan Simion: „Poate, cine știe, când ieșim din izolare, ieșim 3!”

Vezi şi care sunt cele 7 arte frumoase și cum au apărut ele!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse