Feng Shui la tine acasa

Mobila pozitionata intr-un anume fel, unele obiecte decorative si unele plante bine alese iti pot transforma locuinta intr-o adevarata oaza de liniste Aplica principiile acestei filozofii chinezesti la tine acasa si vei vedea cum simti ca te incarci de energii pozitive, de indata ce vei pasi pragul de la intrare.

Cine nu a auzit deja de Feng Shui? Este o intreaga filozofie, dezvoltata de vechii chinezi. Acestia au constatat, de-a lungul timpului, ca pot stapani fluxul energiilor pozitive si al celor negative, atragandu-le pe cele dintai si respingandu-le pe cele din urma.

Cunoscand cateva secrete Feng Shui, poti si tu sa aduci mai multa armonie in casa ta. Ai sa vezi ca, dupa un timp de la aplicarea sfaturilor noastre, te vei simti mult mai relaxata la tine acasa, iar lucrurile vor incepe sa-ti mearga mai usor si in plan familial, social sau financiar. Oricum, poate ai constatat si pana acum ca o locuinta primitoare este una bine aerisita, luminata, ordonata. In momentul in care patrunzi intr-o astfel de casa, te simti instantaneu mai linistita si ti-ai dori sa ai si tu una asemanatoare.

Chiar daca nu stii mare lucru despre Feng Shui, s-ar putea ca si la tine in apartament sa fi aplicat deja, instinctiv, anumite principii ale acestuia. De exemplu, armonia culorilor bine alese iti da un sentiment de calm si confort.

Important este, deci, sa-ti decorezi locuinta in asa fel incat sa te simti in armonie cu ea. Dar ia aminte si la sfaturile noastre.

  • Foloseste-te de energia benefica a plantelor amenajand in colturi sau pe prevaz mici gradinite. Dar, atentie, plantele cu spini nu sunt prea indicate. Spinii constituie niste shar-uri in miniatura. Daca tii musai la una, ascunde-o in spatele altor plante cu frunze rotunde.
  • Clopoteii de vant sunt niste captatori ai energiilor pozitive. Atarna-i in balcon sau oriunde prin incaperi. Cilindrii acestora trebuie sa fie tuburi deschise la amblele capete.
  • Daca ai posibilitatea, amenajeaza-ti printre plante si o cascada in miniatura. O curgere de apa e benefica. Dar, atentie, nu acelasi lucru e valabil daca se intampla sa iti curga robinetul de la baie. Acest lucru se spune ca inseamna risipa si atrage pierderi materiale. Deci, repara tot ce este defect prin casa.
  • Mijlocul apartamentului este simbolul norocului. Acesta trebuie sa stea liber, pentru a facilita circulatia nestingherita a energiilor pozitive. Renunta la masa masiva, de pe mijlocul incaperii si foloseste mai bine o masuta joasa, pozitionata mai spre perete.
  • Mai inainte de toate, tine minte ca praful, mobila multa si aglomerata, colturile intunecoase sau incaperile cu multi pereti sunt factorii care atrag energiile negative. Asa ca, incepe cu o curatenie generala. Aspira praful, freaca podelele, degajeaza mobilierul si fa o inspectie a debaralelor. Sunt intunecoase, pline de tot felul de vechituri? Este cazul sa renunti la lucrurile care nu-s bune decat sa adune praf si sa ocupe spatiu.
  • Ai colturi in care nu patrunde lumina soarelui? Aranjeaza acolo o lampa sau niste spoturi luminoase. Lumina va risipi energiile negative, care se spune ca se aduna in aceste colturi. Incearca sa le pui in valoare, sa dai senzatia de mai mult spatiu si nu uita sa faci frecvent curatenie in astfel de locuri.
  • Mare parte din energiile pozitive patrund pe usa de la intrare, de aceea fa ca holul tau sa fie cat mai primitor si bine luminat. Becul de aici e ars si, probabil, "ai uitat" sa-l schimbi de luni intregi? Acesta e motivul din cauza caruia bunastarea intarzie. Nu te gandi ca vei consuma mai mult curent, ci la cele cateva clipe linistite de cand vei patrunde in casa si te va intampina un antreu cald si primitor.
  • Oglinzile sunt de mare importanta in Feng Shui. Chinezii folosesc unele octogonale, cu inscriptii speciale pe rama din lemn, dar daca nu gasesti de acest fel sunt bune si celelalte. Ele au capacitatea de a dubla spatiul, de a-l face sa para mai primitor. Foloseste-le peste tot, dar mai putin in dormitor, unde nu sunt la fel de potrivite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni