Feng Shui – Afla cum sa-ti gasesti casa ideala in 2013

Atunci cand alegem un teren, o casa gata construita, sau un apartament intr-un bloc, este bine sa tinem cont de invataturile Scolii Formelor, sa observam cu atentie mediul inconjurator, iar in momentul in care  incepem cu amenajarea, sa fim atenti la invatatura Scolii Busolei.

Atat pentru spatiul exterior, cat si pentru cel interior, nu trebuie desconsiderata importanta principiilor Yin & Yang, a fluxului Suflului Vital – Chi, dar si importanta echilibrului dintre cele Cinci Elemente, despre care am vorbit in articolul anterior, intitulat „Arta Feng Shui pe intelesul tuturor“.

Ce ne invata Scoala Formelor?

Scoala Formelor ne indeamna sa fim in armonie cu natura, atragand astfel influentele de bun augur. Ne indeamna sa dam atentie formelor de relief, formelor arhitecturale, fiecarui obiect care se afla in preajma locuintei noastre.

Un stalp de iluminat in locul nepotrivit pe strada ne poate afecta, asa cum ne poate perturba si un stalp de telefonie mobila din apropierea locuintei. Liniile de inalta tensiune si antenele de satelit au un efect nociv asupra noastra, atunci cand petrecem mult timp in preajma lor, fie ca suntem la locul de munca, sau acasa.

Cand vorbim despre Scoala Formelor, vorbim de asemenea despre cele cinci animale celeste: Dragonul, Tigrul, Broasca Testoasa, Phoenixul si Sarpele si lucram cu simbolica lor.

In mod ideal, pentru energia benefica a cladirii, o casa va fi amplasata in asa fel incat in spate (Nord) sa aiba sprijin din partea Broastei Testoase.

Aceasta poate fi reprezentata de un deal, dar in aceeasi masura si de o cladire mai inalta, sau de un sir de pomi inalti. Testoasa Neagra asigura protectie si stabilitate.

Privind din usa spre exterior pe partea stanga va fi reprezentat Dragonul Verde (Est), iar pe partea dreapta Tigrul Alb (Vest).

Este important ca Dragonul sa fie mai pregnant, forta Tigrului fiind astfel tinuta sub control. In caz contrar, Tigrul fiind prea puternic „va ataca“ Dragonul si vom avea parte de complicatii, incurcaturi.

Dragonul si Tigrul pot fi reprezentati prin forme de relief (dealuri mai line) sau prin cladiri. In imediata apropiere a intrarii ei pot fi reprezentati prin obiecte decorative de gradina, tinand cont ca partea stanga sa fie yang (mai mare, mai puternica), iar partea dreapta yin.

Spatiul din fata casei, la ceva distanta de usa de la intrare este spatiul destinat Phoenixului (Sud).

Este important ca atunci cand deschidem usa si privim spre exterior sa avem o priveliste frumoasa, imbietoare, ceva care sa ne incante ochiul. Este bine ca Phoenixul sa fie pe o pozitie putin inaltata (un mic damb). Acest lucru ne asigura o viata imbelsugata si lipsita de griji.

La mijloc, intre usa de la intrare si Phoenix se afla Sarpele Galben, ocrotitorul casei. Acest spatiu trebuie mentinut liber.

Prezenta apei (yin) intregeste imaginea ideala a unui Feng Shui propice. Suflul Vital (numit si Suflul Cosmic) – Chi se creeaza in natura prin unduirea lina a raurilor printre dealuri sau munti (yang).

In cazul in care ne aflam in oras sau la sat, acesta este dat de imaginea strazilor, de fluxul si viteza de circulatie.

Primul pas, atunci cand iti cauti o casa, este sa-ti afli numarul KUA – atat al tau personal cat si al persoanelor care vor locui in noul spatiu (de exemplu: sot, copii, persoane cu alt grad de rudenie etc. – daca e cazul) si nu-l neglija nici o clipa!

Daca numarul KUA indica faptul ca tu si partenerul / sotul tau faceti parte din grupe diferite (de est si de vest), atunci prioritate are persoana care asigura venitul si siguranta financiara a cuplului, respectiv a familiei.

Cum ne calculam numarul KUA?

Aduna ultimele doua cifre ale anului chinezesc de nastere, de exemplu: pentru 1972 aduni 7 + 2 = 9.

Daca suma are doua cifre, redu-o la una. Exemplu: 1976, deci 7 + 6 = 13; apoi 1 + 3 = 4.

Pentru femei numarul obtinut se aduna cu 5. Asadar, pentru cele nascute in 1972: 9 + 5 = 14 si 1 + 4 = 5, deci numarul KUA este 5. Pentru cele nascute in 1976: 4 + 5 = 9, deci numarul KUA este 9.

Pentru barbati numarul obtinut se scade din 10. Adica, pentru cei nascuti in 1972 avem 10 – 9 = 1, asadar numarul KUA este 1, iar pentru cei nascuti in 1976 numarul KUA este: 10 – 4 = 6.

In cazul persoanelor nascute incepand cu anul 2000 socotesti astfel: pentru femei aduni numarul obtinut cu 6, iar pentru barbati scazi numarul obtinut din 9.

Daca obtii numarul KUA 5, acesta in cazul barbatilor corespunde calitatilor numarului KUA 2, iar in cazul femeilor corespunde calitatilor numarului KUA 8.

Din grupa de est fac parte persoanele cu numerele KUA 1, 3, 4, si 9. Persoanele cu numerele KUA 2, 6, 7, 8 fac parte din grupa de vest.

Caror aspecte este bine sa le dam atentie, atunci cand ne cautam o locuinta?

1. Terenul sau casa sa aiba forma patrata, sau dreptunghiulara.

2. Amprenta casei / al apartamentlui sa aiba forma patrata sau dreptunghiulara.

3. Evita apartamente, case si terenuri in forma de U, V, L sau alte forme neregulate, asimetrice sau cu sectoare lipsa – aici fiind vorba despre sectoarele care reprezinta cele “opt aspiratii de viata”, pe scurt: cariera, educatia, familia si sanatatea, bogatia (nu doar bogatia materiala), faima, parteneriatul (si parteneriatul in afaceri), copiii si creativitatea, mentorii.

4. Casa sa fie pe teren la distanta de zidul / gardul parcelei.

5. Tine cont de proportiile casa/teren.

Ce este indicat sa evitam:

1. Duplexurile.

2. Formele de relief si obiecte cu forme amenintatoare in preajma (de exemplu. case cu acoperisuri ascutite, un copac inalt izolat, stalpi de iluminat strada).

3. Stalpi cu cabluri de inalta tensiune.

4. O locuinta / casa intr-o fundatura .

5. O locuinta / casa la capatul unei intersectii in forma de T sau de Y.

6. O casa intre doua cladiri foarte inalte.

7. Strazile zgomotoase pe care se circula cu viteza mare.

8. Cimitire, biserici, spitale, fabrici zgomotoase in preajma.

Autor: Doris Gabrielle Renkert

Specialist Feng Shui
Maestru Reiki Usui
Maestru Karuna Reiki
Facilitator constelatii sistemice
www.fengshui-wellness.ro

Citeste si Feng Shui – un stil de viata
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni