Felul în care iubim se modifică după vârsta de 30 de ani

femeia de 30 de ani

Fiecare etapă a vieții este unică, irepetabilă. Odată cu maturizarea noastră, cu avansarea pe scara evoluției, felul în care iubim se schimbă. De la prima iubire, care apare undeva în perioada adolescenței și până la iubirea aceea așezată, asumată, trecem prin perioade încărcate emoțional și sentimental. Nu degeaba se spune că felul în care iubim se modifică după vârsta de 30 de ani.

  •             Iubirea adolescentină este o iubire de tip infantil, în care a fi într-o relație cu un partener înseamnă pentru o fată, să ajungă până la a se identifica cu el, cu dorinţele lui, cu credințele sau grupul de prieteni. În această etapă se poate ajunge ușor la dependenţă. Aproape că nu își poate imagina viaţa fără el, ar vrea să fie mereu împreună, nedespărțiți.
  •             Iubirea după 20 de ani corespunde cu acea etapă a începutului maturizării pe plan afectiv. Fata, devenită femeie, experimentează prima decepţie în dragoste. Înțelege că iubirea nu durează o veșnicie, că poate supraviețui unei despărțiri și o poate lua de la capăt cu un alt partener, ales după alte criterii.
  •             Iubirea după 30 de ani este una matură, așezată, stabilă. După ce a trecut prin experiențele despărţirilor și noilor începuturi, femeia înţelege că iubirea înglobează în ea mulţi factori. Implicaţiile ei sunt de natură emoțională, socială, morală. Femeia după 30 de ani știe exact ce vrea de la un partener, nu se mai aruncă cu capul înainte, nu mai plânge când el uită să o sune, nu insistă să intre în viaţa lui dacă simte că nu e dorită acolo. Știe că a iubi nu este echivalent cu a fi mereu împreună și că sentimentul iubirii rămâne același, chiar dacă el alege să își petreacă viaţa cu altcineva. După 30 de ani proverbul Dragoste cu forţa nu se poate' este înţeles și acceptat. Dragostea nu mai înseamnă doar atingeri, contopire, ci și acel sentiment înălțător în care binele persoanei iubite primează, indiferent de alegerile lui. Altfel spus, îl iubește matur, își dorește ca el să fie bine, cu sau fără ea.

            Ce este diferit la femeia trecută de 30 de ani?

Femeia, după împlinirea vârstei de 30 de ani, are maturitatea necesară pentru a-și asuma o decizie și a o duce până la capăt. Nu mai poate fi păcălită de aparenţe, nu mai are așteptări ca el să-i cânte serenade ori să o cucerească cu un buchet de flori. Știe cum să își exprime dorințele, se respectă pe ea, așa că pretinde același lucru de la el. Iubirea după 30 de ani este cea care o împlinește, o îmbogăţește pe plan sufletesc, o completează.

Foto: Shutterstock

Citește și:

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii