Secretul libidoului după vârsta de 50 de ani

secretul libidoului dupa varsta de 50 de ani

Da, sigur, știm sau cel puțin bănuim, că după 50 de ani viața noastră sexuală nu va fi ca un buchet de flori… Ne gândim de multe ori că vârsta aduce înțelepciune, înțelepciunea aduce echilibru, iar echilibrul ne împlinește pe toate planurile, fie el și sexual. Avem o veste proastă: potrivit experților din domeniu, viața sexuală după vârsta de 50 de ani se schimbă odată cu diminuarea dorinṭei şi a randamentului pe plan sexual. Fără îndoială, sunt şi cupluri în care lucrurile stau puțin diferit sau unde ajutorul specializat poate face minuni. Iată care este secretul libidoului după vârsta de 50 de ani:

În a doua parte a vieții pot apărea schimbări majore în viaṭa sexuală a unui cuplu, odată cu diminuarea libidoului şi a imposibilităṭii de a întreṭine un act sexual din diverse motive. Unele cauze pot fi fiziologice, ca de exemplu instalarea menopauzei la femei care duce la scăderea nivelului de estrogen şi uscăciune vaginală. Bărbaṭii trec prin perioada andropauzei, care îi face să experimenteze oboseala şi reducerea dorinței sexuale. O serie de antecedente medicale precum diabetul, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare pot, de asemenea, să afecteze dorinṭa şi randamentul sexual.

Care este secretul libidoului după vârsta de 50 de ani?

Deşi nu există o formulă magică pentru a aborda sexualitatea după vârsta de 50 de ani, experții vorbesc tot mai mult despre comunicarea în cuplu. Cu cât comunicarea se realizează cu o mai mare deschidere, cu atât problemele se rezolvă mai uşor. Este bine ca acest subiect delicat să fie discutat de cei doi parteneri şi fiecare să îşi spună deschis opiniile, să îşi mărturisească dorințele, trăirile pentru ca obstacolele să fie mai uşor de depăşit. Fiecare vârstă are provocările ei, inclusiv pe plan sexual. Uneori sexul poate fi îmbunătățit, alteori partenerii pot alege să păstreze distanța, acest lucru neafectându-le sentimentele. Deşi sexul reprezintă un mod de a ne manifesta iubirea, absența lui, de comun acord, poate reprezenta un mod de a o demonstra după vârsta de 50 de ani. Partea fizică, cea care stârnea dorința, este şi ea în schimbare, dar ceea ce rămâne intact, în fiecare dintre noi, este partea emoțională şi afectivă.

Dacă vreți totuşi să creşteți dorința în cuplu, după 50 de ani, amintiți-vă că trebuie să adoptați un stil de viață sănătos, să aveți dispoziția necesară atunci când vreți să inițiaṭi un act sexual, să ieşiți din rutină încercând noi provocări. Vă pot fi de folos imaginația, romantismul, o bună comunicare şi preocuparea permanentă de a vă menține în formă, atractive. Dacă întâmpinați probleme la care nu găsiți soluții, nu ezitați să solicitați ajutorul unui specialist.

Foto: Shutterstock

Citește și:

10 semne că o căsătorie nu va dura, pe care fotografii de nuntă știu să să le descifreze

De cât timp au nevoie partenerii pentru a se simți confortabil în relația de cuplu? Diferențele între bărbați și femei sunt majore!

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii