Febra musculară – cum să scapi de disconfort repede?

Oricât de previzibilă ar fi, febra musculară provoacă de fiecare dată o durere sâcâitoare, cu grade diferite de intensitate. Partea bună este că nu trebuie să înduri durerea respectivă. Există câțiva pași pe care îi poți face pentru a o preîntâmpina sau a o îmblânzi.

Dacă te-ai apucat de sport după o perioadă mai lungă de pauză. Poate ai accelerat intensitatea antrenamentului obișnuit. Sau ai ridicat greutăți mai mari decât de obicei. Altfel spus, dacă ți-ai suprasolicitat mușchii, poți să te aștepți la apariția febrei musculare. Durerea provocată de aceasta este neplăcută. Însă este singurul mod prin care corpul reușește să se refacă după efort.

De ce apare febra musculară?

Conform specialiștilor citați de www.everydayhealth.com, atunci când suprasolicităm mușchii, de fapt producem leziuni microscopice la nivelul acestora. Iar corpul are nevoie de timp pentru a se reface. Poate fi durerea evitată? Da, poate fi evitată sau cel puțin atenuată.

  1. Încălzirea este foarte importantă. Se recomandă mișcări de încălzire dinamice, energice dacă vrem să evităm durerea. De regulă, apelăm la mișcări de stretching pentru încălzire. Însă se pare că din punctul de vedere al evitării dureri post-efort, acestea nu au niciun efect.
  2. Hidratează-te. Nu doar după antrenament, ci de-a lungul întregii zile. Hidratarea este un element foarte important atunci când faci sport.
  3. Măncâncă la jumătate de oră după antrenament. Optează pentru meniuri bogate în proteine și antioxidanți. Astfel îi vei furniza mușchilor nutrienții de care au nevoie pentru a de reface mai repede.
  4. Odihna. Durerea nu trece cu o altă durere. Așa că nu forța mușchii. Sau, cel puțin, la următorul antrenament încearcă să lucrezi alți mușchi.
  5. Consumă alimente sau ia un supliment de vitamine și minerale. Foarte utile în această situație sunt vitamina C, E și magneziul.

Citește și: Boli de piele de care probabil nu ai auzit

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate