Facebook a început o campanie de „curățenie”. De la începutul anului, peste 580 de milioane de conturi false au fost închise

Facebook a început o campanie de „curățenie”. De la începutul anului, peste 580 de milioane de conturi false au fost închise

Încă din primele trei luni ale anului, Facebook a închis 583 de milioane de conturi false, conform unui anunţ al companiei. În același timp, s-au întărit „standardele comunității' împotriva imaginilor violente, a propagandei teroriste şi a discursului urii.

După scandalul Cambridge Analylica, Facebook a urmărit să sporească transparența, așa că a transmis faptul că aceste conturi închise sunt separate de milioanele de încercări de creare de conturi false pe care reţeaua socială le împiedică în fiecare zi, potrivit France24, citat de mediafax.ro.

Peste 580 de milioane de conturi false de Facebook au fost închise

Cu toate acestea, aproximativ 4% din conturile de pe platformă sunt false. De asemenea, în primul trimestru al anului, Facebook a retras de pe platformă peste 30 de milioane de postări care conţineau imagini sexuale sau violente, progagandă teroristă, sau discursul urii. În plus, inteligenţa artificială a ajutat la depistarea a 3,4 milioane de postări cu conţinut neadecvat. Acest număr este aproape de trei ori mai mare decât în ultimul trimestru din 2017.

Facebook a detectat imaginile înainte ca utilizatorii să semnaleze acel conţinut, în 85,6% din cazuri, conform raportului emis a doua zi după ce compania a anunţat că a suspendat accesul a 200 de aplicaţii în cadrul reţelei. Acest lucru s-a întâmplat pe fondul unor investigaţii cu privire la modul în care terţii gestionează şi utilizează datele personale.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Care sunt principalele pericole la care te expui atunci când ai un cont de Facebook și cum te poți feri de ele?

Petreci foarte mult timp pe Facebook? Uite cum îți poate afecta acest lucru relația de cuplu

Ce trebuie să faci pentru ca informațiile de pe Facebook să nu fie preluate de companii?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse