Eu te cred, da’ tu… mă minți, o piesă de teatru pe care trebuie să o vezi!

Piesa de teatru “Eu te cred, da’ tu…mă minți”, o adaptare după “La Menteuse” scrisă de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues, jucată pentru prima oară pe 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Crermont, a avut premiera pe 25 martie 2019, la Palatul Copiilor. Este o piesă de teatru pe care trebuie să o vezi, mai ales dacă îți plac comediile de situație.

“Eu te cred, da’ tu… mă minți” face parte din categoria pieselor de teatru care stârnesc hohote de râs încă din momentul în care personajele apar pe scenă. Am fost cu zâmbetul pe buze timp de două ore, atât cât a durat reprezentația.

Dacă minți de prea multe ori, atunci când spui adevărul nu te mai crede nimeni.

Piesa de teatru prezintă povestea lui Jane, o tânără cu un farmec aparte, dar care un mare defect: este mitomană. Pentru că are o imaginație bogată și îi place să înflorească lucrurile, ajungând la niște scenarii care depășesc orice imaginație, Jane, personaj interpretat de Alexandra Sălceanu, dă naștere unor încurcături care stârnesc amuzamentul publicului, dar care, în același timp, sunt incomode pentru personajele care intră în contact cu ea.

În timp ce familia tinerei, mai exact tatăl acesteia, Bernard, interpretat de Aurelian Temișan și sora ei, Francoise, o tânără jurnalistă jucată de Anca Dinicu, înțeleg situația și sunt obișnuiți cu confuziile stârnite de minciunile lui Jane, lucrurile se complică foarte mult în momentul în care în viața acesteia apare Patrick, personaj interpretat de actorul Cosmin Vîjeu.

Un personaj efervescent, excelent interpretat de Monica Davidescu este Isabelle de Rompoingt – o creatoare de modă închipuită peste măsură, care complică și mai mult situația, ajungând să intre și ea în lanțul de minciuni la capătul căruia se află Jane.

Toate cele cinci personaje ajung în punctul în care fiecare are propria variantă de adevăr, moment în care se instalează haosul.

Deși încă de la început știi că Jane este mitomană, poveștile pe care reușește să le inventeze te țin cu sufletul la gură până la final. În momentul în care eram ferm convinsă că adevărul este pe cale să fie descoperit și că este aproape imposibil să apară un alt detaliu care să schimbe lucrurile, o nouă minciună venea să alimenteze șirul confuziilor.

Piesa de teatru “Eu te cred, da’ tu… mă minți” a fost tradusă de Rodica Baitan, iar adaptarea a fost realizată de Monica Davidescu și Liviu Lucaci. De regie s-a ocupat Liviu Lucaci, profesor UNATC la sectia actorie, decorul îi aparține arhitectului Gabi Albu, iar costumele au fost realizate de Elida Toma și Alina Gurguta. Distribuţia este alcătuită din Monica Davidescu, Aurelian Temişan, Anca Dinicu, Cosmin Vîjeu şi Alexandra Sălceanu.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

Foto: pr

Citește și:

Ștefan Bănică se întoarce la actorie. Va avea rolul principal într-un serial de comedie: E genul de personaj pe care în film nu l-am făcut niciodată'

Cum arată actrița care va juca rolul păpușii Barbie în filmul dedicat acesteia?

Actorii care au trăit povești de dragoste memorabile în filme, dar în realitate nu se suportau

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Muzica, filme, carte