Esti prizoniera dragostei?

Cand ne indragostim, viata noastra graviteaza in jurul persoanei iubite si pare ca nimic altceva nu mai exista in jur.

Desigur ca un cuplu presupune dezvoltarea in armonie a doua personalitati. Identitatile celor doi parteneri par ca se contopesc si isi confera reciproc energie. Dar dragostea nu inseamna acapararea unuia de catre celalalt. Viata fiecaruia are o multitudine de fatete pe care nu le putem neglija, oricat de mult am fi preocupati de partener si de dragostea pentru el.

Ce se intampla insa cu cei dependenti de dragostea celuilalt sau, in ipostaza inversa, cu cei care nu se mai pot desprinde dintr-o relatie pe care nu o mai doresc? Este oare dragostea suficienta pentru ca o relatie sa mearga bine?

Iubirea ta este prea posesiva!

Ai o frumoasa relatie de dragoste, care a debutat cu mult entuziasm si pare sa fie foarte serioasa. Dar, la un moment dat, el pare ca nu te mai iubeste la fel de mult, ca nu mai este la fel de entuziast si da vina pe oboseala de la serviciu sau pe problemele prea serioase pe care le are, atunci cand nu poate veni la intalnire sau anuleaza ceva planificat de amandoi.

Inainte de a da vina pe el, gandeste-te la atitudinea ta. Nu cumva esti prea posesiva? Dragostea ta poate fi uneori sufocanta. Poate ca el doreste sa se vada "cu baietii" – asta nu inseamna ca te iubeste mai putin. Poate se simte prins in capcana si ii este teama ca viata lui se va schimba prea mult din cauza relatiei cu tine, ceea ce nu-si doreste.

Iubind foarte intens, e posibil sa uiti ca partenerul tau vrea sa aiba si o doza de independenta, timp pentru sine. Unele preocupari pe care evita sa le imparta cu tine pot sugera ca vrea doar sa isi pastreze o parte din universul propriu. Persistand in atitudinea ta posesiva, el nu iti va mai raspunde cu aceeasi dragoste.
E posibil chiar sa isi schimbe comportamentul, iar tu sa te afli doar la un pas de dependenta fata de el.

Daca vrei ca dragostea voastra sa nu isi piarda din intensitate, incearca sa iti controlezi tendinta posesiva!

Pentru ca gesturile tale de dragoste sa nu fie sufocante…

  • Ofera-i partenerului libertatea de a avea propriile preocupari.
  • Lasa-i si lui initiativa unor actiuni comune, ca si a unor gesturi de tandrete.
  • Evita sa iti impui prezenta – pune-l in situatia sa iti doreasca prezenta si sa ti-o ceara.
  • Nu iti manifesta gelozia; incearca sa ii acorzi increderea ta (nu fi geloasa pe orice discutie nevinovata pe care el o poarta cu alta femeie).
  • Incearca sa iti cauti si tu preocupari proprii si sa iti construiesti sau sa iti regasesti universul propriu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex