Epidemie de gripă – Cum se poartă corect masca medicală

cum purtam corect masca medicala

cum purtam corect masca medicala

Zilele trecute, ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat epidemie de gripă în România.

“Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a declarat ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Dr. Adrian Streinu Cercel ne spune cum să ne protejăm de virusul gripal

“Apa și săpunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apa și săpunul. Cum strănutăm. Nu strănutăm în mână.
În acest context este bine să purtăm și masca de protecție. Dacă o purtăm sub nas o purtăm degeaba”, a spus medicul Streinu Cercel, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Cum purtăm corect masca medicală

Zilele acestea, pe internet au circulat tot felul de sfaturi privind purtarea măștilor în caz de gripă.
De exemplu, unii spun că dacă tu ești purtătorul virusului, atunci masca trebuie folosită cu partea albă către interior. Iar dacă nu vrei să iei virusul, atunci masca trebuie purtată cu partea albă spre exterior.
Se pare, însă, că toate aceste informații sunt false.

“Nu se poartă sub nas. Dacă o purtați sub nas, o purtați degeaba, pentru că la nivelul nasului există o încărcătură virală fantastic de mare. Prin nas veți da celor din jurul dumneavoastră și veți contamina suprafețele din jurul dumneavoastră. Trebuie să puneți masca corect! Bentița metalică se pune deasupra nasului și se mulează în așa fel încât să nu permită particulelor virale să părăsească zona respectivă”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel în timpul conferinței de presă.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate