Eclipsa de Lună. Superstiții, legende, mituri

Pe 16 iulie 2019, Luna va oferi spectacolul unei eclipse parţiale care va putea fi admirată din majoritatea regiunilor Terrei. Eclipsa parţială începe la ora 20:01 şi atinge faza maximă la ora 21:30 GMT. 

O eclipsă de Lună are loc atunci când Soarele, Pământul şi Luna sunt aliniate, iar satelitul nostru natural se află în umbra Pământului.

Pe lângă spectacolul fascinant pe care-l l-a oferit dintotdeauna un astfel de eveniment astrologic, acesta a prilejuit și nașterea unor superstiții, legende și credințe nemuritoare. Dincolo de explicațiile științifice ale fenomenului de eclipsă, aceasta a continuat să inspire spaimă printre oameni, mulți dintre aceștia având credința că este un semn rău, o prevestire a unor mari nenorociri și calamități naturale.

Eclipsa de Lună în Biblie

În Cartea Sfântă se spune că, atunci când Luna devine roșie, acesta este un semn că apocalipsa este aproape.

Eclipsa de Lună în legendele grecești

Mitologia greacă este fascinantă și probabil că puțini sunt cei care să nu fi citit sau să nu fi auzit despre celebrele legende ale Olimpului. Și în jurul eclipsei de Lună grecii au țesut o legendă. Ei explicau eclipsele de Lună prin vizitele pe care zeița Lunii, Artemis, i le făcea lui Endimion, pe muntele Caria. Coborând pe Pământ, Luna nu mai era vizibilă pe cer.

Cele mai multe superstiții referitoare la eclipsa de Lună își au originea la poporul indian

Multe dintre superstițiile legate de eclipsa de Lună provin din India. Printre cele mai comune superstiții, mituri și credințe referitoare la acest fenomen astronomic se numără următoarele:
  • Dacă o gravidă iese afară în timpul unei eclipse de Lună, ea va naște un copil cu buza de iepure;
  • Chiar și în zilele noastre, în timpul unei eclipse de Lună, unii indieni se închid în casă, având convingerea că razele trimise de Lună pe Pământ în timpul eclipsei sunt extrem de dăunătoare. Mai mult, ei fac mult zgomot, bătând în oale și tigăi, pentru a alunga forțele rele despre care cred că au pus stăpânire pe Lună;
  • Mâncarea gătită înainte de eclipsă este aruncată, considerându-se că este necurată;
  • Cei care au în mâna un topor sau un cuțit în timpul unei eclipse de lună riscă să se rănească.

În unele părți ale lumii, se recomandă ca femeile însărcinate să poarte îmbrăcăminte de culoare roșie, astfel încât să reducă influența dăunătoare a Lunii asupra fătului. O altă superstiție sfătuiește femeile însărcinate să nu își atingă burta în vremea unei eclipse de Lună, pentru ca bebelușii să nu aibă semne din naștere.
Conform unor străvechi credințe europene, nu este bine să concepi copii atunci când are loc o eclipsă de Lună, existând credința că acel copil va fi posedat de demoni.

Cum afectează eclipsa de Lună viața sentimentală

Printre multele credințe care s-au țesut în jurul eclipsei de Lună, și-au făcut loc și acelea referitoare la viața sentimentală. Se pare că acest aspect al Lunii impactează sectorul dragostei.

Conform realitatea.net, eclipsa de Lună favorizează contactul cu emoțiile, cu dorințele și nevoile noastre. Reușind să ne conectăm la acestea, vom reuși să vedem clar în ce direcție o va lua viața noastră sentimentală. Sau, altfel spus, eclipsa de Lună ne va ajuta să ne dăm seama ce nu funcționează în relația noastră de cuplu pentru a reflecta ulterior la acest aspect, pentru a-l rezolva și a merge mai departe. Eclipsa de Lună ne ajută, așadar, să evoluăm în plan sentimental.

Citeste si

Adevărul surprinzător despre Steaua din Betleem'

Iisus nu s-a născut pe 25 decembrie, ci pe 17 iunie

Sursa foto: 123rf

Vezi şi ce este eclipsa totală de Soare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse