După “Balena albastră”, un nou joc periculos circulă pe facebook. Uite în ce constă „Provocarea de 48 de ore” și care este miza jocului

După ce fenomenul “Balena albastră” a făcut foarte multe victime în rândul copiilor, acum este rândul unui alt joc să ia amploare și să îi atragă pe cei mici. „Provocarea de 48 de ore' este noul joc care circulă pe rețelele de socializare și poate reprezenta un adevărat pericol pentru copii.

În ce constă „Provocarea de 48 de ore' și care este miza jocului?

„Provocarea de 48 de ore' este un joc ce se desfășoară pe Facebook și a semănat panică printre părinți. Scopul jocului este ca cei mici să plece de acasă timp de 2 zile și să nu ia contact cu nimeni în această perioadă.  Cu cât mesajele de îngrijorare ale familiei sau părinților sunt mai multe în social media, cu atât ei vor primi mai multe puncte. Regula jocului permite ca cei mici să plece de acasă fie singuro, fie în grupuri.

Nu este pentru prima oară când un astfel de joc îi atrage pe copii. În urmă cu câțiva ani, copiii din partea nordică a Europei erau fascinați de un joc numit “Jocul celor 72 de ore”, potrivit dailymail.co.uk. Jocul presupunea ca ei să plece de acasă timp de 12, 24 sau 72 de ore.

Chiar dacă jocul nu a ajuns încă în România, în Marea Britanie părinții deja se confruntă cu această problemă și sunt tot mai îngrijorați că viața celor mici ar putea fi pusă în pericol în momentul în care lipsesc de acasă. Astfel, se trage un semnal de alarmă, iar părinții sunt sfătuiți să supravegheze activitatea copiilor pe rețelele de socializare și asta pentru că astfel de activități ajung rapid virale pe rețelele de socializare, jocul putând să facă victime și la noi în țară.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ultimele imagini publice cu Olga Tudorache. Fotografiile sunt cutremurătoare

Două cutremure în mai puțin de patru ore, în această dimineață. Uite unde s-au produs cele două seisme

Tânăra care a căzut de pe catedrala Saint Paul din Londra a lăsat două scrisori de adio. Ultimele cuvinte ale româncei au emoționat pe toată lumea

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri