Dragoste şi sex: În cuplu, totul se împarte la doi

Nou sosită în viaţa voastră, boala o bulversează total: afectează ritualurile zilnice, relaţia sexuală, legăturile sociale. Fără panică: încercaţi să găsiţi un nou echilibru!

Job full time pentru „jumătatea“ teafără

Partenerul tău are, acum, nevoie de tine mai mult ca oricând.

Să-l susţii moral şi fizic, dacă e cazul, să-i calmezi temerile, să-l însoţeşti la consultaţii, să-i supraveghezi tratamentul… Tu îl cunoşti cel mai bine, deci tu sesizezi prima cum evoluează starea lui.

Nu-i întotdeauna floare la ureche, pentru că nu avem toţi aptitudinile pe care le cere o asemenea misiune: fler, forţă psihică şi sufletească, noţiuni medicale…

Dar nimeni nu ştie “ce poate”, atâta timp cât nu a fost pus la încercare. Deci, gândeşte pozitiv: s-ar prea putea să descoperi că eşti mai puternic(ă) decât credeai!

N-o lăsaţi să se aşeze între voi! În general, partenerul bolnav tinde să se închidă în sine.

Ca să te menajeze, sau pentru că nu-i place să vorbească despre boala lui, sau pentru că… îi este greu să recunoască (şi altfel decât în gând) cât de mult îl ajuţi.

Nu-l judeca prea aspru! Poate că şi tu eşti tentat(ă), uneori, să-i “aminteşti” câte faci pentru el.

Şi tu te închizi în tine, uneori, sau eviţi subiectul bolii, crezând că astfel îl cruţi pe el. Greşiţi amândoi! Este important să vorbiţi despre suferinţa voastră comună.

Citeşte pe unica.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Dragoste & Sex