Dragoste la primul click

Este posibila o relatie frumoasa si de durata cu o persoana cunoscuta prin Internet? Afla care sunt sansele, dar si riscurile acestui tip de relatii.

Privite uneori cu reticenta, alteori cu suspiciune sau umor, unele site-uri ofera posibilitatea de a intalni parteneri in spatiul virtual. Daca ne raportam la aceasta situatie intr-un mod lipsit de prejudecati, observam ca este doar un mijloc modern de a cunoaste alte persoane. Intr-adevar, multe dintre noi, "prinse" de sarcinile de serviciu si de problemele gospodariei, vedem zilnic aceleasi persoane, frecventam aceleasi cercuri si ne ramane prea putin timp sa ne cautam parteneri, in cazul in care suntem singure ori nemultumite de actuala relatie.

Acum insa exista tot mai multe site-uri care ofera utilizatorilor posibilitatea de a face cunostinta cu alte persoane, iar numarul celor care apeleaza la ele creste exploziv. S-ar putea spune ca este o moda sa-ti cauti partenerul pe site. Fata de metoda traditionala de a-ti gasi un partener, site-urile de pe Internet au mai multe avantaje.

  • Sunt dinamice: totul se desfasoara intr-un ritm alert, nu mai astepti sa primesti raspunsul prin posta.
  • Sunt complexe: ofera informatii de mai multe tipuri – de exemplu, vezi fotografia si o scurta prezentare a potentialului partener si poti discuta cu persoana in cauza.
  • Sunt eficiente: cunosti mai multe persoane intr-un timp scurt si ai posibilitatea sa selectezi partenerii in functie de mai multe criterii alese de tine.
  • In plus, site-urile ofera foarte multe variante, uneori fiind vorba despre mii de potentiali parteneri.

Totusi, acest aspect implica si unele riscuri: fiind asaltata de diverse oferte, poti sa devii superficiala si nu mai acorzi suficient timp si rabdare celor cu care discuti. Astfel, poti trece pe langa unele relatii care ar putea fi exact ceea ce iti trebuie.
Monica (30 de ani): "De-abia ma inscrisesem pe site si eram, pur si simplu, naucita de avalansa mesaje-lor pe care le primisem. Nici nu stiam cui sa ii raspund mai repede.
Acum, cand faptul este consumat, imi pare rau ca, dorind sa corespondez cu toata lumea, am trimis multe mesaje foarte scurte sau total neinspirate si am pierdut in acest fel cativa parteneri interesanti de discutie.
Daca te inscrii pe un site de acest gen, trebuie sa ai si timpul, si dispozitia necesare pentru a gasi persoana potrivita. Fiecare posibila relatie trebuie abordata cu responsabilitate".
Inainte de a intra pe acest site…

  • Abordeaza situatia cu umor.
  • Alege o fotografie de prezentare care sa te puna in valoare.
  • Daca ai timp, participa la discutii pe chat, ca sa-i cunosti mai bine pe utilizatori si modul lor de gandire.
  • Fii perseverenta si optimista.

Uneori situatia devine frustranta, pentru ca nu reusesti sa cunosti toate persoanele care te atrag.
Asadar, acorda atentie criteriilor de selectie, fiindca nu-i poti cunoaste pe toti; de aceea, este de dorit sa faci tu o alegere initiala si sa stabilesti cu care dintre ei vrei sa aprofundezi relatia. Dar si barbatii corespondeaza cu mai multe femei in acelasi timp, existand, asadar, riscul sa-i pierzi pe unii daca nu te grabesti sa faci cunostinta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex